Siddepude – Det nye vidundermiddel!

Har dit barn svært ved at sidde stille ved aftensmaden eller i skolen? Har han/hun svært ved at holde fokus og koncentrere sig i længere perioder? Så kan en siddepude måske være den løsning I leder efter! En siddepude øger blandt andet børns evne til at fokusere, organisere og planlægge, men den stimulerer også musklerne gennem hele dagen og er dermed super god for børn både psykisk og fysisk.

Mange børn, herunder specielt børn med ADHD, kan have store problemer med at fastholde koncentrationen ved eksempelvis lektielæsning og skoleundervisning. Dette kan have store konsekvenser for barnet, da en optimal indlæringsevne er afhængig af evnen til at koncentrere sig og altså ikke barnets intelligens. En undersøgelse med siddepuder påviste, at børnene blev mere opmærksomme og aktive i timerne, og derfor også fik et større udbytte af disse. Som tidligere skrevet blev de også bedre til at fokusere, planlægge og organisere, men faktisk blev de også bedre til at indlede problemløsning, der igen er en kæmpe fordel i forbindelse med skoleundervisningen, hvor der ofte vil blive stillet opgaver, som kræver en form for problemløsning.

Undersøgelsen viste også, at børnene generelt godt kunne lide at sidde på puderne, og at de uden tvivl ville anbefale dem til andre.

Udover de psykiske fordele er der også talrige fysiske fordele. Siddepuden styrker ryg-, mave- og bækkenmuskulatur og aflaster også hofterne grundet den forbedrede arbejdsstilling. Grunden til disse fordele skal findes i, at siddepuden er fyldt med luft og derfor er en smule ustabil at sidde på, kroppens reaktion på denne ustabile “stol” er at rette ryggen op og spænde en smule op i muskulaturen. Man opnår derfor en konstant aktivering af musklerne, og med tiden vil man også få styrket muskulaturen i specielt mave og ryg.

Hvor kan det købes?

Dette vidundermiddel kan købes hos https://www.shapeup.dk/siddepude.html, her er det muligt både at købe siddepuder til børn og voksne – såfremt du skulle være blevet fristet til at købe en til dig selv også. Vær dog opmærksom på at siddepuderne fås i flere forskellige varianter og størrelser!

Forskellige størrelser og varianter

I forhold til de forskellige varianter findes der en rund og en kileformet siddepude, de runde er mere bevægelige grundet det noget større hulrum med luft. Med hensyn til størrelsen er der her lidt flere at vælge imellem, der findes nemlig en siddepude specielt til børn, der har diameteren 30 cm, og til voksne fås de med 33 cm og 36 cm i diameter, størrelsen skal rent ud sagt, vælges ud fra størrelsen af bagdel der skal sidde på den. Endnu et aspekt er med eller uden dupper, ifølge producenten skulle disse have en masserende effekt samt øge blodcirkulationen i området – jeg har dog min tvivl om dette, men det er helt op til den enkelte at vælge til eller fra.

Så hvis du før måske var i tvivl om hvad du kunne gøre for at hjælpe dit barn med at opnå en optimal indlæring er der her et oplagt valg som gavner alle – specielt barnet! Hvis du “bare” var i tvivl om, hvilken du skulle vælge, findes der en uddybende guide på http://www.siddepuder.dk/siddepude/.