Sikkerhed imod virus med G Data

Virksomheden G Data, som blev grundlagt i 1985 i Tyskland, er et globalt selskab med fokus på udvikling af antivirus softwareløsning til private computerbrugere og til virksomheder. Deres software teknologi har stor succes med at bestå diverse uafhængige tests indenfor virusangreb og malwaresporing.

Flagskibet i G Datas produktportefølje af sikkerhedsprogrammer er G Data Internet Security, der indbefatter to effektive scanningsmaskiner, en firewall, et spamfilter, web-beskyttelse og forældrekontrol. Dette er en af de få sikkerhedsprogrammer som også yder en vis beskyttelse af mobiltelefon og døgnbaseret telefon- og e-mail kundesupport.

G Data Internet Security er brugervenligt i sin opsætning og utroligt nemt at betjene, selv for nybegyndere. De moduler, som softwaren indbefatter er virusbeskyttelse, signaturopdateringer, web-beskyttelse, e-mail check (især phising e-mails opdages hurtigt), firewall, spam-beskyttelse og forældrekontrol.

Du konstaterer hurtigt, at denne G Data Internet Security er nemt at installere og nem at konfigurere. Imidlertid er forældrekontrol en adskildt download. Med G Data Internet Security kan du forvente at modtage en internetbeskyttelse, der ligger over gennemsnittet. Med hensyn til den type beskyttelse, som G Data yder, er det sådan, at den scanner og filtrerer datatrafik og e-mails, beskytter mod alle former for malware, yder website anbefalinger og beskyttelse mod rootkits, samt garanterer sikre chatinteraktioner og indbefatter en konfigurerbar firewall. G Data Internet Security kan også filtrere spam, beskytte mod forsøg på phishing, overvåge netværkstilslutninger og styre lister over tilladte og blokerede e-mail adresser.

Et modul som spamfilteret behøver du ikke selv at konfigurere i f. eks Microsoft Outlook. G Data Internet Security sørger selv for en gnidningsfri integration i dit favorit e-mail program eller den e-mail klient som du anvender i Microsoft Windows. Den medfølgende firewall behøver du heller ikke selv opsætte, det kan sagtens gøres manuelt, da programmet selv opstiller en række standardindstillinger som i langt de fleste tilfælde er tilstrækkelige for den gennemsnitlige computerbrugere. Beskyttelse imod rootkits er især velkommen, da næsten alle gratis antivirusprogrammer ikke har en funktion til sporing og fjernelse af disse – rootkits gemmer sig nemlig i opstarten af Windows og “snyder” dermed “ringere” antivirusprogrammer. Men G Data Internet Security kan foretage en opstarts-scanning som kan kortlægge alle infektioner i systemfilerne og dermed opdage potentielle rootkits f’ør de bliver aktive i Windows,

Programmet indbefatter også brugerdefinerede scanninger, opdatering af virussignatur hver time i døgnet, en sikker genstartsmulighed og udstyrsscannere. Programmet leverer også nogle få bonusredskaber, så som billedsikkerhedskopiering, gendannelse af data, mobilbeskyttelse og filopsplitning. Desværre er 2014 versionen af G Data Internet Security endnu ikke oversat til dansk – tilgengæld får du et engelsk-sproget antivirusprogram med et tysk-islæt med hensyn til stabilitet og effektivitet.

Læs mere om G Data Internet Security