Spar på varmeregningen med en varmepumpe

Det er nok langt de fleste, som vil sætte pris på en lavere varmeregning, og derfor er mange begejstrede for både store og små tiltag, som kan have en direkte indflydelse på beløbet på girokortet fra varmeværket. Nogle ting har du nemlig selv en indflydelse på, imens andre ting, såsom en koldere og længere vinter, står uden for din magt. Et af de tiltag, du selv kan gøre for at spare penge på varmen, er at installere en varmepumpe i hjemmet.

Flere forskellige typer varmepumper

Der er mulighed for at vælge imellem flere forskellige typer af varmepumper til at hjælpe med at opvarme boligen og brugsvandet. Uanset hvilken type varmepumpe du vælger til boligen, kan du mærke en forskel på varmeregningen.

Der vil dog være en forskel på det beløb, du sparer, afhængig af hvilken varmepumpe du vælger til boligen.

Der findes tre forskellige typer af varmepumper: Jordvarmepumper, luft til vand-varmepumper og luft til luft-varmepumper.

  • Jordvarmepumpen: Denne varmepumpe er den varmepumpe, som giver de største besparelser på varmeregningen. Jordvarmepumpen er dog også den varmepumpe, som er dyrest i anskaffelse. Jordvarmeanlægget består af en slange og en varmepumpe. Slangen graves ned i haven. Jo længere slangen er, desto mere vil den kunne trække varme ud af jorden. Jordvarmepumpen kræver ingen vedligeholdelse og kan derfor passe sig selv, når først den er installeret.
  • Luft til vand-varmepumpen: Luft til vand-varmepumpen er et rigtig godt alternativ til jordvarmepumpen. Besparelserne ved en luft til vand-varmepumpe er knap så stor som ved jordvarmepumpen, men til gengæld er denne type varmepumpe også billigere i anskaffelse og billigere at installere. Luft til vand-varmepumpen er særlig optimal til vandbåren gulvvarme.
  • Luft til luft-varmepumpen: Luft til luft-varmepumpen er den billigste af de tre typer af varmepumper, og også den varmepumpe som giver den mindste besparelse på varmeregningen. Den er helt ideel til sommerhuset eller fritidshuset og er meget billigere i drift sammenlignet med elvarme, som ofte er den form for opvarmning, man bruger her. Den fungerer således ved at trække varmen ud af den udendørs luft og bruger den til at varme boligen op med.

Store besparelser

Ved at installere en varmepumpe i boligen kan du opnå store besparelser på varmeregningen. Forskellen på besparelserne stiger i takt med prisen på varmepumpen, hvorfor det sagtens kan betale sig at kigge på, hvor stort et forbrug man har, samt hvor mange penge man har råd til at bruge på en varmepumpe.

Foruden store besparelser på varmeregningen vil en varmepumpe være et grønnere alternativ end opvarmning af boligen via oliefyr eller el, og du kan derfor også være med til at spare miljøet for en stor mængde CO2-udslip med en varmepumpe fra OK