Stigning i antallet af brystoperationer

Det bliver stadig mere normalt og socialt accepteret at få sine bryster opereret større, hvilket afspejler sig i antallet af brystoperationer. Der har de seneste år været en konstant stigning i antallet af personer, som lægger sig under kniven. Brystoperationer var tidligere forbeholdt folk med en stor pengepung, men en brystoperation er i højere grad blevet tilgængeligt for den almene dansker.

Brystoperationer tilgængelige for alle

Brystoperationer har længe været tabu, og folk der havde fået foretaget en sådan operation ville sjældent dele ud af deres erfaringer. Dette medførte, at danskerne over en længere periode var forholdsvis tilbageholdene med at lægge sig under kniven. Det er dog nye tider, og brystoperationer er nu for alle og langt de fleste vil hellere end gerne dele ud af deres erfaringer. Man kan argumentere både for og imod brystoperationer og hvorvidt de skal være så let tilgængelige, som de er nu. Nogle vil nok mene, at det er for nemt og billigt at få ændret sine bryster, da grunden til en brystoperation for rigtig mange mennesker bunder i psykiske problemer og dermed ikke fysiske. Andre vil derimod mene, at folk skal gøre med deres krop, som de lyster, hvilket lader til at blive den mere gængse holdning i en tid, hvor brystoperationer er blevet tilgængelige for alle.

Vi lever således i en tid, hvor brystoperationer er generelt mere accepterede i den brede befolkning og det lader til, at denne tendens ikke ændrer sig lige foreløbig. I et interview siger Søren Østergaard, leder af Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik til 24 timer, at en undersøgelse har påvist, at cirka en tredjedel af alle 7.-9. klasser og gymnasieelever er positive overfor at få foretaget et kosmetisk indgreb.

Er en brystoperation noget for dig?

Hvis du er en af de mange danske kvinder, som er utilfreds med dine bryster, kan en brystoperation være løsningen for dig. Du skal dog gøre dig nogle overvejelser inden du lægger dig under kniven, da der ikke er tale om en fuldstændig risikofri operation. I forlængelse af, at brystoperationer er blevet mere mainstream, er der desværre også stadig flere kvinder, som vælger at få foretaget en brystoperation uden forudgående overvejelser. Du skal således overveje, om du virkelig er klar til at ændre på dit udseende og tage imod følgerne af en eventuel mislykket operation. Ligeledes skal du sikre dig, at du egentlig har råd til den pågældende operation – enten til at betale afdrag på et lån eller til betaling af hele operationen på én gang.

På siden Klinikmatch.dk, kan du indhente op til fire uforpligtende tilbud på brystoperationer.