Straps kan give dig bedre resultater

Rigtig mange som løfter vægte i et motionscenter, har haft problemer med at grebsstyrken ofte kan blive begrænsende for styrketræningen. Sker det at man bliver træt i underarmene og grebsstyrken langsomt begynder at forringes, er det meget svært at træne så hårdt, som man ellers ville kunne være i stand til. Derfor er der mange, som benytter sig af løftestropper, til at hjælpe på grebet.

Hvad er straps?
Det er løftestropper, som man fastgør rundt om håndledet, og derefter vikler omkring det man skal bruge. Når man gør det aflaster man underarmen og grebsstyrken, da man ”har endnu en tommelfinger”, og bliver ”bundet” til den stang man skal træne med.

To forskellige slags straps
Der er grundlæggende to slags straps, som begge er almindelige og populære. Den første slags Den mest almindelige slags er lavet af bomuld, og er normalvis indvendigt foret med med en form for neopren. Disse straps er sædvanligvis den slags som har den laveste pris. Den anden slags straps der findes på markedet, er produceret af lædermateriale. Dette har den fordel at de normalvis kan have en meget længere holdbarhedstid, men derudover også at de kan være mindre behagelige at bruge, da de ikke har neoprenforing indeni.

Løftestropper gavner din styrketræning
Et godt par løftestropper, vil hjælpe dig utroligt meget med din træning. Løftestropperne vil gøre det muligt for dig at træne tungt i længere tid, og på grund af dette er løftestropperne også med til at forbedre potentialet for muskelopbygning. Dette er jo en fantastisk fordel, som de færreste fitnessudøvere vil misse.

Ulempen ved at bruge straps
Straps har kun en decideret ulempe. Ulempen er, at for stor brug kan gøre, at udøveren desværre ikke får trænet grebet nok. Derfor kan man risikere at man, hvis det skulle ske, at man af en eller anden grund ikke har straps til rådighed, ikke er i stand til at træne så hårdt. Løsningen på problemet er altid at huske på, at man ikke skal benytte sig af straps til alle sine øvelser til hver træning. Det er helt fint at bruge straps, men det er også meget vigtigt at løfte uden somme tider. Ellers ender det med en ringe grebsstyrke og mindre muskler på underarmen.

Billigt
Et par straps er en af de mindste investeringer, man kan gøre i sin træning. De billigste løftestropper koster faktisk kun 45 DKK ifølge bloggen Traincheap.dk. Det er derfor ikke meget man kan risikere at tabe, hvis man køber et sæt løftestropper, og desværre finder ud af, at det ikke lige er noget alligevel.

Tak fordi du læste med.