Tag et år på Midtjysk Efterskole

På Midtjysk Efterskole er der linjer for enhver. Der er 6 forskellige linjer nemlig Kunstlinjen, Friluftslinjen, Vandsportslinjen, Teaterlinjen, Musiklinjen og Idrætslinjen. Disse forskellige linjer sørger for, at der er noget for enhver smag, men de fleste efterskoler har forskellige linjer man kan vælge, så dette gør ikke Midtjysk Efterskole til noget specielt. Det der får Midtjysk Efterskole til at skille sig ud fra alle andre efterskoler, der også har linjefag, er at du som elev på Midtjysk Efterskole skal prøve alle 6 linjer, inden du endeligt vælger den linje du skal være på resten af året.

Linjerne på Midtjysk Efterskole

På Kunstlinjen vil du få lov til at arbejde kreativt med kunst og design individuelt eller i grupper. På Friluftslinjen vil du opleve naturen fra alle sider, lære førstehjælp og sove ude i naturen. På vandsportslinjen vil du nyde godt af skolens egen svømmehal og få mulighed for at deltage i DM i Kajakpolo for efterskoler samt øve udspring fra vipperne. Teaterlinjen lærer dig koreografi, improvisation i form af at opbygge en karakter og du vil selvfølgelig også komme til at deltage i forestillinger. Musiklinjen giver dig mulighed for at udvikle dine evner på et instrument eller træne din sangstemme. Efterskolen har tilmed sit eget lydstudie, hvor du også vil komme til at lære om den tekniske del af musikindspilning. Idrætslinjen har fokus på bold, leg og fysisktræning, så håndbold og flagfootball er på programmet såvel som en træneruddannelse og fitness og spinning. Grunden til at eleverne skal igennem alle 6 linjer inden de vælger den de vil fortsætte med er, at vi oplever at mange elever vælger en anden linje, end den de først havde regnet med. Vi mener at eleverne får mest muligt ud af deres ophold, når de er på den linje der passer allerbedst til dem, og det ved de ikke før de har afprøvet dem alle.

Dialog er vejen frem

Midtjysk Efterskole går ind for dialog. Her bliver du mødt med respekt og der bliver lyttet til dig. Eleverne er alle med i en kontaktgruppe, hvor der er en kontaktlærer tilknyttet, som løbende igennem skoleåret vil have kontakt med forældrene til eleverne. Piger og drenge bor på blandede fløje, hvilket eleverne selv synes giver et rigtig godt miljø. Det er okay at lave fejltagelser, men vi tror på en dialog der skaber gensidig tillid, og at en samtale kan genoprette tilliden, hvis den skulle være blevet brudt. Hele tiden lægger vi vægt på at Midtjysk Efterskole er et rart sted at være. Har dette vagt din interesse, så besøg vores hjemmeside Midtjyskefterskole.dk og læs mere.