Tagtyper og Taghængsler

Taghængsler danner en vandtæt barriere for at beskytte integriteten af ​​hele dit hjem. Hvis der lækker vand ind, vil du i sidste ende have en struktur med roddent træ, indvendige loftslekker, skimmel osv.

Det er vigtigt at have regnvandsbeskyttelse på taget.

Tagtyper tjener adskillige andre funktionelle og æstetiske formål. Hele udseendet eller stilen på dit hjem vil blive påvirket af den valgte type af tagbredder for eksempel. Hvis du bor i et kvarter, hvor HOA-pagter eller restriktioner dikterer, hvilken type taggribs der skal installeres på hvert hjem, kan dine muligheder begrænses. Hvis du har en blank skifer til at bestemme, hvad du kan bruge, kan du vælge den stangtype, som bedst passer til dine mål og tagdækning.

Forskellige typer taghængsler tilbyder også forskellige niveauer af energieffektivitet til loftrum og tagdækoverfladetemperaturer. Når du vælger tag så er det ligeså vigtigt at huske på isoleringen og hvordan den bruges og sætttes op.

Hertil kan farven på din valgte singel gør en forskel, ligesom materialetypen. Et “køligt” tag kan generelt være lysere for at hjælpe med at afspejle varme væk fra tagfladen.

Det skal dog siges at hver type tagstens materiale har også forskellige varmeoverføringsegenskaber, der kan påvirke hvor meget varme der absorberes i hjemmet.

Kvaliteten og typen af ​​tagmaterialer, der bruges til taget af dit hus, vil påvirke husets samlede levetid over tid.

Hvis tagdyner er billige eller dårligt lavet, vil andre dele af dit tag lide og forringes hurtigere.

Andre tag typer mvh

Terracotta er ler tæpper og er meget udbredt på historiske ejendomme og boliger med gamle tagkonstruktioner. For nylig er nye typer af komposit-tagmaterialer blevet brugt til at skabe mere holdbare og længerevarende ”shakes”, der bedre holder farve og holder bedre mod vind og har en højre modstand af brand.

Populariteten af ”wood-shake-looket” har også inspireret designs fra producenter, der bruger andre materialer, herunder: asfalt arkitektonisk ”shake shingles”, lette fliser ”shakes”, metal shakes og mm.

Skifertage blev meget populært i midten af 1800-tallet, da skiferteler på skifer begyndte at erstatte træ understrukture. Slate tagsten er holdbare, miljøvenlige og brandsikre. Faktisk har nogle af landets ældste strukturer stadig deres originale skifertage.

Den mest almindelige stil til metal tagsystemer er stående-søm-tag, der består af flade eller bølgede metalplader. Disse tag har lige hævede ribber på hvert metalpanel, der løber op og ned på taghældningen.

Det primære tagmateriale, der anvendes i metal tagsystemer, er enten belagt stål eller aluminium.

… Selv om andre metaller også anvendes, herunder: kobber, rustfrit stål og zinklegeringer.

Ud over plader af metalplader bliver flere og flere tagstile lavet med metal tagsystemer.

Du kan også få et metal tag med udseende af træ shakes, ler fliser, skifer rock, og andre.

Mangler du råd og vejledning så kontakt os endelig på: https://toemrerservice.dk/tagarbejde/