Takeaway-junglen: en guide i udvalget af online takeaway

Danmark er et land fyldt med masser af gode muligheder for Takeaway. I dagens travle samfund er det blevet en stor del af danskerne hverdag at bestille takeaway eller madudbringning et par gange om ugen eller måneden. Fredagshyggen med familien er noget enklere, når hverken madlavning eller opvask er del af tidsprogrammet, og fodboldkampen med drengene bliver ikke lettere, end at bestille pizza bragt hjem til kampstart. Der er derfor ikke noget at sige til, at danskerne nyder denne nemme form for middagssikring, og når det i dag også kan lade sig gøre at få sunde lækre retter som takeaway, er der ikke meget som stopper familien fra at ty til internettet i jagten på det lette men sunde valg. Der er noget for enhver smag i den danske takeaway-jungle; man kan få pizza, burgere, pasta, salater, bøffer, sushi, vegetarretter og meget mere bragt lige til døren uden at foretage sig meget andet end et par klik online.

Det kan dog virke lidt uoverskueligt at finde frem til mad online, for hvordan ved man om det er “noget værd” og kan man regne med leveringstid og information fundet online? Dette problem er blevet afhjulpet i form af hjemmesider, der samler masser af gode takeawaytilbud på én side. Fordi disse hjemmesider kvalitetstjekker de udbydende restauranter på deres side, kan man som kunde være sikker på kvaliteten af de mange restauranter. Og så er det bare at gå igang med udvælgelse af hvad man kunne tænke sig. Størstedelen af restauranterne på disse hjemmesider har udbringning og man behøver derfor ikke bevæge sig hen til den lokale pizzamand for at hente yndlingspizzaen; han kommer lige til døren med varm pizza eventuel medfulgt af en kold cola.

Udvalget på disse takeaway-hjemmesider kan virke overvældende, hvis man ikke har en favoritrestaurant på forhånd. Flere af hjemmesiderne har derfor brugeranmeldelser, der giver brugere muligheden for at give deres mening til kende og give stjerner til deres takeaway-restaurant. Dette gør det nemmere for nye kunder at tage stilling til udvalget. En anden løsning er meget simpelt at søge på sin by efterfulgt af den mad, man kunne tænke sig. Der findes nemlig en del hjemmesider lavet for at guide sultne besøgende gennem byens udvalg af både restauranter og takeaway-muligheder. Der er altså her mulighed for at finde frem til oplevelser som både restaurantbesøg eller mad derhjemme og flere af siderne har givet en top 5 eller top 10, der kan guide besøgende til at finde den slags restaurant og mad, de har lyst til.