Vælg den rette hund

Når man ønsker at anskaffe sig en hund, tænker man for det meste på de basale ting såsom har vi tid til at gå med hunden, den skal fodres og have opmærksomhed. Mange gange bliver disse underdrevet, ”jeg kan sagtens gå med hunden 6 gange om dagen” og så ender det med 2 gange om dagen. Dette er desværre synd for både ejeren og hunden, da hunden bliver under motiveret og ejeren får dårlig samvittighed. Der er derfor vigtigt at få en hund der passer til din livsstil og personlighed. Se med i denne guide og find ud af hvilken hund du vil få det bedst med.

Det travle par

Som et ungt par er der meget man skal overveje inden man får en hund. Har man nok tid i hverdagen til husholdningsting, sin partner og at gå med en hund flere gange om dagen? Hvis man er et travlt par skal man muligvis kigge efter en hund der er lidt mindre krævende hvad angår motion. tilgengæld kan det være en god idé, hvis man har planer om børn i fremtiden, at finde en hund som ligeledes er god med børn. En hund lever i rigtig mange år og det er synd at afskaffe sin hund efter 2-3 år fordi man har ændringer i sit liv. Istedet skal man finde en hund der passer til sin livsstil og sin fremtiddige planer om børn.

Ham der bor alene

Når man bor alene skal man kun tage hensyn til sig selv, det kan dog være lidt kedeligt at have hele lejligheden for sig selv og derfor en god idé at skaffe en hund. Når man ikke har børn eller bor med andre der kan insistere på spontan oprydning eller kræve hjælp med madlavningen, kan man sagtens have tid til at gå lange ture med sin hund. Du kan derfor sagtens få dig en hund som har brug for meget motion. Er du typen der godt kan lide at ligge på sofaen når du kommer hjem og blive der, resten af dagen så skal du dog ikke have en aktiv hund. Du skal derimod finde en hund som kan ligge på sofaen med dig. Det er vigtigt at du er ærlig overfor dig selv, så du ikke får en hund som ikke passer dig.

Den aktive ældre

Når man går på pension er der massere fritid at bruge af, man har derfor rig mulighed for at gå en tur med en pelset ven. Når man bliver pensioneret er man dog tit på farten, fritidsaktiviteter, ferie og familiebesøg. Det kan derfor være en god idé at finde en lidt mindre hund som er nemmere at tage med sig. De vil ligeledes heller ikke kræve lige så meget fysisk styrke som nogle af de store hunde.