Værd at vide om bilservice

Det kan være fristende at spare på servicebesøgene, da hyppigheden kan virke uoverskuelig, og priserne høje, for resultater som man typisk hverkan kan se eller mærke. Så hvorfor er det så vigtigt at bilen kommer til service? Er der noget man kan gøre selv, og hvad skal man være opmærksom på?

Dette er nogle af de spørgsmål, vi hos Dansk Bilservice, oplever på daglig basis. Derfor har vi valgt at udforme denne guide til bilservice, så du kan få besvaret dine bekymringer.

Hvad er et serviceeftersyn?

Hvis du er ny i trafikken, kan det være svært at overskue alle de ting man skal tage stilling til som bilejer. Først er det vigtigt at skelne imellem bilsyn og bilservice. Bilsynet er lovpligtig, og skal foretages hvert andet år, fra bilen er mere end 4 år gammel fra første indregistrering. Det er til dette at bilen bliver tjekket igennem, for at se om den overholder alle de gældende lovgivninger indenfor bremselængde, CO2 udslip, osv.

I modsætning til synet, så er et bilservice valgfrit. Her handler det ikke om at tjekke hvorvidt køretøjet overholder lovgivningen, men blot om at servicere det, sådan at det kan holde længere, og klare flere bilsyn.

Hvorfor er serviceeftersyn nødvendigt?

Et bilservice kan hjælpe med at mindske risikoen for større og mere seriøse problemer, ved kontinuerligt at overvåge og udskifte nogle af de mest udsatte bildele. Det er en måde at give en trykhed for, at bilen ikke bare bryder sammen lige pludselig.

Det kan være fristende at springe service over, da det kan koste en del penge at gøre det regelmæssigt, men der er store chancer for, at det kan blive dyrere ikke at gøre det. Eksempelvis kan olien på bilen risikere at ødelægge mere vitale bildele, hvis ikke den bliver skiftet regelmæssigt, og derfor ikke smører optimalt. Udover den potentielle skade, så har olien også betydning for brændstoføkonomien, da en motor der kører bedre, også forbruger mindre brændstof.

Hvor ofte skal min bil til service?

Det er altid et stort spørgsmål, hvornår, og hvor ofte en personbil skal til service. Det korte svar er at det kan aflæses af bilens servicehæfte, da det varierer meget fra bil til bil. Nogle biler skal have lavet service pr. 5000 km, og andre kan tåle helt op til 50.000 km. Det typiske internal vil ligge imellem 10.000 og 25.000 km.

Har man en bil der sjældent kører mange kilometer vil man i stedet tage udgangspunkt i årsintervaller. Hvis man virkelig ikke har lyst til at tage køretøjet til service, kan man som minimum selv kontrollere bremse- og kølervæske samt olien, og påfylde efter behov.

Skal din bil til service?

Hos Dansk bilservice står vi selvfølgelig altid klar til at tage os godt af dit køretøj, så ikke du skal bekymre dig mere om alt det tekniske. Læs gerne mere på vores hjemmeside, eller ring ned og aftalt en tid til dit bilservice.