Vedligehold din bil med bilservice

Service på bilen kan være en klar nødvendighed, hvis man vil sørge for at vedligeholde bilens stand samt forebygge større reparationer og skader på sin bil. Det er forskelligt, hvor omfattende en service på din bil behøver at være, da det afhænger af, hvilket mærke bil du har, hvor mange kilometer du kører, samt hvilken type motor din bil har.

Hvor ofte din bil skal til syn, afhænger blandt andet af dit køremønster. Som oftest skal din bil til serviceeftersyn et sted imellem 10.000 km og 30.000 km, men et eftersyn kan også finde sted, efter din bil har kørt mindre end 5.000 km. Er du en af de bilister, som kører meget lidt og mindre end 5000 km om året, er der også de serviceeftersyn, hvor bilen skal ind hvert eller hvert andet år.

Det vil fremgå i bilens servicebog, hvor ofte bilen skal til service. Det er helt og aldeles frivilligt, om du vælger at køre din bil på værksted for at få foretaget et serviceeftersyn. Men det kan være en god idé, da du kan spare mange penge på fx løbende at få olieeftersyn, da det kan have dyre og omfattende konsekvenser ikke at få skiftet motorolie rettidigt. At bilen løbende har været til service, har desuden en positiv indvirkning på prisen, den dag du vil sælge.

Hvis du kører i en ny bil, er et serviceeftersyn som oftest også et krav, hvis du vil holde garantien på din bil intakt.

Et serviceeftersyn af bilen kan groft set inddeles i tre forskellige typer:

  • Olieservice, hvor der skiftes olie og oliefilter.
  • Mindre eftersyn, der også omfatter et skift af olie og oliefilter. Det lille eftersyn vil desuden også omfatte en kontrol af lys og lygter, dæktryk, styresystem mv. samt en visuel gennemgang af bremser. Det vil sige, bremserne bliver ikke skilt ad, men blot kigget efter.
  • Det store eftersyn, hvor også bremserne, modsat ved det lille eftersyn, bliver adskilt og kigget efter i sømmene. Ligeledes bliver gearolien og brændstoffilteret også skiftet. Herudover efterses nøjagtig de samme ting som ved det lille eftersyn.

Du behøver ikke nødvendigvis bruge et forhandlerværksted til din bil, men kan sagtens vælge et frit værksted. Mekanikerne på værkstederne er dygtige, uanset om du vælger et frit værksted eller et forhandlerværksted. Der kan dog være den forskel, at de hos et forhandlerværksted har det udstyr, der passer nøjagtig til det specifikke bilmærke. Dog er der ofte den fordel ved et frit værksted, at prisen ofte er billigere sammenlignet med et forhandlerværksted.

Hos Mekonomen Autoteknik kan man fx få et serviceeftersyn til gode priser, og de udskiftede reservedele er som minimum af samme kvalitet som de originale.