Forladte steder i Danmark

På trods af, at jeg oftest viser billeder af forladte steder fra Europa. Har jeg uden tvivl, besøgt flest forladte steder i Danmark. Min interesse startede som ung, da jeg var mere end almindeligt nysgerrig. Så i weekenderne tog jeg ofte min cykel, og kørte gennem industrikvarteret vi havde i nærområdet, for at se hvad der var gang i. Det betød også at jeg engang imellem, kom forbi nogle af fabrikkerne der var lukket. Så kunne jeg ofte komme lidt tættere på, og når døren ikke var låst, komme helt ind og se hvad der foregik på den anden side.

Det har altid været vildt fascinerende, så kunne jeg gå og fantasere om, hvordan det måtte være at arbejde de steder. Ja, også var der bare spændingen i det. Gå rundt derinde og være lidt nervøs for, hvad der ventede om det næste hjørne….. Det var dengang, i dag skal der nogle lidt mere interessante steder til, end tomme fabriks bygninger, før jeg rigtig får pulsen op. Jeg er stadig drevet af nysgerrigheden, og fascinationen af hvad der er grunden for disse steder bliver forladte. Hvorfor er der ingen, der har interesse for stederne mere. Og hvad er der sket, med de tidligere beboere eller arbejdere.

Fraværet af liv skaber fortællingen

Det er jo desværre som oftest, ikke gode historier der ligger bag. Men samlet for alle de forladte steder, så består de af ting, som alle har givet mening for dem der har brugt dem. Et hus med billeder på væggen, og ting på hylderne, er alle ting der tidligere, var med til at gøre noget til et hjem for nogen. Værktøjet på fabrikken, kaffekoppen og computeren på kontoret, og alt andet der har gjort noget til nogens arbejdsplads. Alle disse ting ser jeg, når jeg går på opdagelse. Og deri opstår de små historier i min fantasi. For nogle ting kan jeg få bekræftet ved at kende til historien, men det meste andet bliver noget der opstår i min fantasi.

Mit mål er at dokumentere de forladte steder, og sikre at deres historier ikke går tabt i forfaldet.
Dog er det vigtigst for mig at værne om stedernes anonymitet. og derfor kan jeg kun fortælle hvor stederne er, den dag de ikke længere eksisterer.

I Danmark har jeg besøgt alt fra huse til fængsler, fabrikker og til militære anlæg benyttet under den kolde krig.
Her kan du se nogle af de forladte steder i Danmark jeg har besøgt.

Udover dokumentationen af forladte steder, laver jeg fotokunst værker, som jeg udstiller og sælger i en begrænset oplag. Du kan her se mere om min fotokunst