Psykolog – hvad laver en psykolog?

Det er ikke en skam at starte hos en psykolog. En psykolog kan hjælpe dig med mange forskellige ting. Man behøver heller ikke være psykisk syg for at tale med en psykolog. Hvis du føler, at du har behov for hjælp eller lignende til at få mere glæde ind i hverdagen og generelt få mere overskud, så er en psykolog en fremragende idé. På denne måde kan du opnå de behov og ønsker, som du har. Uden at du skal skamme dig over det. Det er faktisk både sundt for dit sind og din krop.

Selve psykologen

Psykologen er i sig selv en neutral person, som har uddannet sig til at have dette job. Det er ligesom personens job at agere som en psykolog og give de rette hjælpemidler og gode råd. Psykologen er særdeles professionel og tilrettelægger den helt rette behandling til hver enkelt person og dens behov og ønsker. Man kan tale med en psykolog om alt ting, og psykologen tager alle emner seriøst. Derudover har psykologen også tavshedspligt, så du skal ikke bekymre dig om, at alle og enhver finder ud af hvad du og personen har talt om. Det er trygt og sikkert at tage kontakt og få behandling og hjælp af en psykolog.

Følelser og svære ting

Hvis du er overvældet af følelser og går med svære ting for dig selv, så kan det være en god idé at starte hos en psykolog. På denne måde kan du få hjælp til at få sat ord på alle dine følelser, og du vil også blive hjulpet igennem den svære tid. Ved behandlingerne vil du få og afprøve de rette værktøjer, som kan hjælpe lige præcis dig i din situation. Der kan også blive afprøvet en række forskellige værktøjer, så i i fællesskab finder den helt rette løsning til dig, så du kan komme godt ud på den anden side med et nyt sind og mere overskud.

Det er et super godt alternativ, hvis du ikke føler, at du kan snakke med dine nærmeste om dine følelser og tanker. Husk på at denne person er erfaren inden for området og ved hvordan det hele skal gribes an.

Henvisning fra egen læge

For at komme til behandling hos en professionel psykolog, skal du have en henvisning fra din egen læge. Bestil en tid hos din læge og tal med vedkommende om dine ønsker og behov. Din læge kan helt sikkert godt forstå dig og vil henvise dig til en god psykolog.