3 bedste grunde til at oprette en ordentlig pensionsopsparing

Hvorfor bør jeg oprette en pensionsopsparing? Dette spørgsmål er der mange der stiller sig selv og mange kan ikke rigtig se værdien i at lægge penge til side til pension hver måned, simpelthen fordi de ikke forstår de nuværende komplekse, besværlige og dyre pensionsløsninger hos de store pensionsselskaber. Desværre vælger rigtig mange derfor at droppe pensionen, hvilket har resulteret i at 750.000 danskerede i dag ikke, eller kun i meget lille omfang, sparer op til pension, viser en ny opgørelse fra Finansministeriet. Det betyder altså at, hvis denne udvikling fortsætter, så kommer rigtig mange danskere til at få en pensionsperiode med økonomiske vanskeligheder. En stor del af denne gruppe består af freelancere, selvstændige og små virksomheder som finder de nuværende pensionsløsninger uattraktive. Men der er mange gode grunde til at starte med at spare op til pensionsopsparing, og vi har her samlet 3 af dem:

Pensionsopsparing: Derfor bør du oprette en

  1. Det er blevet nemmere. I mange år har de store pensionsselskaber stort set haft monopol på det danske pensionsmarked, men i dag kan man finde både bedre, billigere og nemmere pensionsløsninger. For eksempel tilbyder det danske FinTech pensionsselskab Grandhood verdens første 100% digitale pensionsopsparing til små virksomheder og selvstændige, hvor man nemt, hurtigt og billigt kan registrere virksomheden og dens ansatte til en ordentlig firmapension. Derudover har ansatte via Grandhoods app mulighed for altid at have overblik og kontrol over ens pensionsopsparing. Det er altså blevet langt nemmere at starte en pensionsopsparing, hvor der fokuseres på den digitale kunderejse, ligesom det er blevet billigere at overføre penge med MobilePay. Du kan få tidlig adgang til Grandhoods pensionsløsning for små virksomheder og selvstændige lige her.
  2. Det er mere sikkert. Der er rigtig mange som i stedet for pension, vælger at investere i ens bolig eller virksomhed, hvilket også kan have fordele. Men det kan være meget risikabelt at placere alle ens penge her, da man risikerer at miste enorme beløb, hvis vi pludselig skulle befinde os i en ny finanskrise. Ved at oprette en pensionsopsparing som er gemt som værdipapirer i en bank, så står du altså langt mere sikkert i tilfælde af at der skulle komme en ny finanskrise, da du derved har spredt din risiko over forskellige investeringer.
  3. Du får en tryggere alderdom. Ved at du allerede begynder at lægge penge til side til din pension hver måned i en tidlig alder, så har du investeret i dit fremtidige selv og kan se frem til en tryg alderdom. Lad os prøve at opsætte et eksempel: Lad os antage at du sparer 100 kr. op hver måned i 35 år, så ender du med en samlet opsparing på 141.745 kr. (forudsat et gennemsnitligt årligt investeringsafkast på 6%). Lad os så antage at du øger den månedlige opsparing til 2.000 kr., bliver resultatet på lidt over 2,8 millioner kr. Så opret din pensionsopsparing i dag og kom igang med at investere i dit fremtidige selv.

Pensionsopsparing har aldrig været nemmere

Så nu ved du forhåbentlig hvorfor du bør oprette en pensionsopsparing og hvis du vil vide mere om hvordan Grandhoods pensionsløsning for små virksomheder og selvstændige kan hjælpe dig, så kan du læse mere lige her.