3 fradrag du bør kende

I Danmark kan du få fradrag for flere ting, end du måske går at tænke over. Dog er det også vigtigt, at du inden tjekker op på, om du nu også er 100% berettiget til at få et fradrag. Vi anbefaler her, at du tjekker Skats hjemmeside, hvor du kan læse endnu mere om de forskellige fradrag, samt hvad der berettiger dig til dem. Du får her de 3 fradrag, som vi mener du bør kende!

Håndværkerfradrag / servicefradrag 

Hvis du skal have udført forskellige håndværkerydelser i hjemmet, kan du få fradrag i arbejdslønnen, og du kan derfor få lavet billige ændringer i dit hus. Fradraget har her det sidste års tid ændret sig til primært at dække grønne ændringer i boligen. Fradraget er opdelt i 2 dele, vedligehold og reparation på helårsbolig samt serviceydelser. Du kan for eksempel få fradrag, hvis du skal have gjort rent i stuen, klippet hækken, pudset vinduer, passet børn, skovlet sne og så videre.

Skal du have repareret eller vedligeholdt noget i din bolig, er der ligeledes en række udvalgte ændringer. Som nævnt tidligere er dette primært, hvis du skal have lavet grønne ændringer i din bolig. Dette gælder ting som isolering, udskiftning af vinduer, installering af solfangere, reparation af el-installationer, vandinstallationer, maler og tapetsererarbejde.

For en uddybende artikel om dette fradrag anbefaler vi, at læse denne artikel.

 

Kørselsfradrag

Kørselsfradraget er nok et af Danmarks mest kendte og brugte fradrag.

Kørselsfradraget kan du benytte, hvis du har over et x antal kilometer til arbejde. Antallet af kilometer, du skal have til din arbejdsplads, bliver løbende justeret. For eksempel er antallet af kilometer fra 2015 til 2016 blevet sat op fra 12 til 24 kilometer. Der skal være dette antal kilometer mellem din bopæl og arbejdsplads. Arbejder du i en udkantskommune, kan du få ekstra fradrag, når du kører på arbejde. Der er i 2016 25 udkantskommuner i Danmark, hvor du kan få det ekstra.

Rejsefradrag

Dette er et fradrag, som mange danskere slet ikke kender til. Du kan faktisk få fradrag for overnatning og kost, når du er på en arbejdsrelateret rejse. Dette er et super smart fradrag, hvis du for eksempel har arbejdsplads i den anden ende af lavet, og det kræves at du selv betaler for bolig og kost, når du er på arbejdspladsen. På denne bliver du det ikke lige så krævende for din økonomi, hvis du arbejder i den anden ende af landet.

Der findes et hav af forskellige fradrag i Danmark – flere end mange faktisk tror.