3 gode grunde til at flytte fra hjemmekontoret

Når du starter din egen lille virksomhed, så er det ofte oplagt at starte den hjemme fra ens egen bolig.

Du har jo alligevel et skrivebord og en kontorstol stående, og ved ikke at finde et kontor ude i byen, så spare du selvfølgelig nogle penge. Det er selvfølgelig altid en god ide at spare penge, og holde udgifterne ned. Dette gælder i endnu højere grad for nystartede virksomheder, som sjældent har de helt store beløb at gøre godt med.

Der er dog flere gode grunde til, som iværksætter, hurtigt at flytte væk fra hjemmekontoret og finde et erhvervslejemål ude i byen.

Første grund:

Arbejder du eller holder du fri? Hvis du går hjemme, både når du arbejder (eller burde gøre det) og når du holder fri, så flyder det hele meget sammen. Dette kommer derfor meget let til at påvirke hvordan du arbejder og hvor meget du egentlig ender med at arbejde. De fleste har godt af at have en form for faste rammer for hvornår de arbejder og hvornår de har fri. På denne måde kan man med god samvittighed holde fri, når man beslutter sig for at det f.eks. er tid til at sætte sig hen og se en film eller andet. Ellers ender du let i den situation at du faktisk ikke rigtigt kan nyde din fritid fordi du tænker over om du nu egentlig også burde arbejde. Modsat ender du let med at foretage ting i din arbejdstid, som ikke vil øge omsætningen i din forretning. Det er let at lade sig forstyrre i eget hjem. Måske har du børn der kommer og spørger om det ene eller det andet, eller du har lige nogle småting i hjemmet der også skal ordnes. Dette gør alt andet lige at du ikke arbejder særlig effektivt.

Anden grund:

En anden grund til at hurtigt at få et kontor ude i byen, er de mennesker du kommer til at omgås. Hjemmekontoret er ofte et sted der ikke bliver brugt af ret mange andre end dig, og din dagligdag vil derfor i høj grad være din familie. Finder du f.eks. et kontor i et kontorfællesskab, så får du muligheden for at snakke med andre som har samme interesse som dig. Nemlig at få deres egen business op og køre. Det giver samtidig en fantastisk mulighed for at dele erfaringer, og blive klogere på netop det at drive en virksomhed.

Tredje grund:

En ting som normalt ikke bliver nævnt er ens mindset. Du hygger derhjemme, og der er egentlig ikke den store grund til at vækste. Du har ikke plads til at hyre en ekstra mand til at hjælpe dig, hvis du nu skulle få travlt, så i stedet for at gøre alt hvad du kan for at få nok arbejde til mere end dig selv, kan du risikere at få en mental blokering der stopper dig fra at hyre ekstra. Sidder du derimod på et kontor, hvor der er plads til 2-3 ekstra mand, jamen så er du også nødt tilat skabe vækst.

 

Folk er selvfølgelig forskellige, og der er derfor også forskel fra person til person. Ovenstående er dog godt at overveje i forbindelse med opstart af virksomhed.