5 tips til hvordan du minimerer prisen på din husforsikring

Vi ønsker naturligvis alle sammen, at betale så lidt for vores forsikringer som muligt. Det er dog stadig vigtigt, at du ikke undlader at tegne eventuelle dækninger for at spare penge. Vi giver dig her 5 tips til, hvordan du kan minimere prisen på din husforsikring uden at undlade eventuelle dækninger.

Beskyt dit hus

Når du ønsker at tegne en husforsikring, vil dit forsikringsselskab foretage en risikovurdering af dit hus. Denne risikovurdering har stor betydning for den årlige præmie på din husforsikring. Dit forsikringsselskab vurderer her, hvor stor risikoen for skader er på dit hus. Vurderer forsikringsselskabet at risikoen for skader er stor, vil den årlige præmie naturligvis være højere, end hvis risikoen for skader havde været lille.

Det er derfor en meget god idé at sørge for, at dit hus er vedligeholdt og beskyttet mod eventuelle skader. Dette kan eksempelvis gøres ved at sørge for, at der ikke er huller i væggene, så regnvand ikke kan trænge ind i dit hus og forårsage vandskade.

Hvis du sørger for, at dit hus er bedre beskyttet, er der stor chance for, at dit forsikringsselskab vil belønne dig for dette, og dermed tilbyde dig en billigere husforsikring.

Vær varsom med din selvrisiko

Når du skal tegne en husforsikring, vil du med stor sandsynlighed selv få muligheden for at angive den selvrisiko, som du ønsker at betale. Selvrisikoen er det beløb som du skal betale, hvis der sker eventuelle skader på dit hus.

Det er dog vigtigt ikke at lade sig friste af, at man har mulighed for at angive selvrisikoen til 0 kr. Forsikringsselskabet tilpasser nemlig den årlige præmie, i forhold til den selvrisiko som du har angivet. Derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, inden du angiver din selvrisiko.

Overvej hvor stor risikoen for skader på dit hus er, og tilpas din selvrisiko derefter. Er risikoen for skader på dit hus meget lav, kan det være en god idé, at angive en høj selvrisiko, da dit forsikringsselskab med stor sandsynlighed vil tilbyde dig en billig husforsikring.

Saml dine forsikringer et sted

En husforsikring er med stor sandsynlighed ikke din eneste forsikring. Du har muligvis også en indbo-, ulykkes- og bilforsikring. Hvis du har disse forsikringer spredt ud hos forskellige forsikringsselskaber, bør du overveje, at samle forsikringerne hos det samme forsikringsselskab.

Vælger du at gøre dette, vil dit forsikringsselskab med stor sandsynlighed også belønne dig, og tilbyde dig billigere forsikringer, da du tegner alle dine forsikringer det samme sted.

Samarbejde med a-kasser

Endnu et smart tip er, at undersøge om dit forsikringsselskab har samarbejde med en fagforening eller a-kasse. Er du medlem af en a-kasse eller en fagforening, som dit forsikringsselskab har samarbejde med, bør du undersøge, om du har mulighed for at opnå ekstra rabat.

Sammenlign forsikringstilbud

En sidste og meget effektiv måde at spare penge på sine forsikringer er ved, at sammenligne forskellige tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Der findes i dag mange forsikringsselskaber, som naturligvis alle sammen ønsker at give dig det mest attraktive tilbud som muligt.

Det kan derfor være svært at skelne mellem de forskellige tilbud, da forsikringsverdenen i forvejen kan være en jungle, som er svær at finde rundt i. Der findes i dag flere tjenester på nettet, som gør det muligt, at sammenligne husforsikringer og herved danne sig et hurtigt overblik over de forskellige forsikringstilbud.

Hvis du vælger at indhente tilbud via en sammenligningstjeneste, vil du få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3 forskellige forsikringsselskaber. Disse tilbud vil ofte være bedre end hvis du havde gået direkte til forsikringsselskabet, da forsikringsselskaberne ved, at de konkurrerer mod hinanden om at få dig som kunde, og derfor selvfølgelig vil give dig et så attraktivt tilbud som muligt.

Følger du de 5 ovenstående tips, er der gode chancer for, at du kan spare mange penge på din husforsikring og andre forsikringer. Derudover kan det også være en god idé at bede dit forsikringsselskab om et nyt forsikringstilbud når forsikringen udløber, i stedet for blot at forlænge sin nuværende forsikring.