Bange for rust?

Er du super bange for rust, der kommer og angriber din bil? Har din bil fået den rigtige undervognsbehandling, så behøver du det måske ikke. Men har du det?

Rust er et stort problem i forhold til mange ting som er lavet af jern eller ting som inkluderer jernholdigt materiale. Den kemiske forbindelse imellem jern og ilt som gør jernet rødligt, gulligt og brunligt i farven og får materialet til at løsne sig i små stykker. På denne måde kan ilten nu komme længere ind, og angribe et nyt område. Det vil sige at f.eks. din bil hele tiden vil blive svagere på de punkter hvor rusten har angrebet.

Hos Mercasol Rustbeskyttelse i Nordsjælland kan de hjælpe med en gang antirust – det vil sige give din undervogn en behandling, så ilten ikke kan komme i kontakt med jernet som din bil i stor udstrækning består af.

Det er selvfølgelig ikke kun biler der kan ruste, men man ser det på alle mulige forskellige objekter der indeholder jern. Nogle gange ser man det også på produkter der ellers burde være rustfrie. I dette tilfælde har rust spredt sig fra ikke behandlet jern og over på det ellers behandlede metal. Står der vand på et område i længere tid, kan dette også i nogle tilfælde trænge ind fordi ilten i vandet har kunnet gå i forbindelse.

Og så en lille bonusinfo her til sidst. Rusten jern kan genbruges i lige så høj grad som ”normalt” jern. Når man omsmelter jernet fjerner man nemlig de forbindelser som ilten ellers havde indgået med jernet.

Comments

  1. Tak for en god artikel. Vigtigt for mange bilejere.

  2. Super godt artikel. Du har nogle gode informationer med i den, og den er bestemt anbefalelsesværdig