Boligadvokatens arbejdsopgaver

Boligadvokaten kan spille en stor rolle når det kommer til boligkøb, og i sidste ende vise sig i høj grad fordelagtig.

Det er ikke et juridisk krav som så, at hyre en boligadvokat ved bolighandler, dog er det en stor fordel. Hvis man som køber har styr på købsaftalen, tilstandsrapporten og refusionsopgørelsen er man godt kørende, og kan man stå for prisforhandlingen selv ud fra husets tilstand, er det endda endnu bedre. Dog er der visse opgaver en boligadvokat absolut bliver nødt til varetage.

Hvilke arbejdsopgaver har en boligadvokat?

En boligadvokat vil først og fremmest gennemgå købsaftalen for diverse detaljer, der kan være afgørende for huskøbet. I de fleste tilfælde er købsaftalen som den skal være. Inden  køber underskriver aftalen, er det vigtigt at få skrevet et advokatforbehold i købsaftalen.

Advokatforbehold

Et advokatforbehold betyder, at du som køber kan trække dig ud af handlen omkostningsfrit, hvis din advokat ikke godkender handlen. Det kan være advokaten gør et mærkværdigt fund i et af de mange dokumenter, som eksempelvis kan betyde, at huset kan fås billigere grundet en overset skade.

Uden et advokatforbehold har du som køber også mulighed for, at trække dig ud af handlen, dog er dette ikke omkostningsfrit. Et beløb tilsvarende 1% af købesummen skal betales til sælger.

Skøde

Et nyt skøde skal udarbejdes, som for det meste bliver udarbejdet af en boligadvokat, med mindre køber er i stand til at skrive skødet selv. Skødeskrivning skal gøres efter de regler tinglysningen har sat, og hvis disse ikke bliver overholdt afvises skødet ved tinglysningen, og tinglysningsafgiften skal betales for ny ved næste tinglysning af skødet.

Udover ovenstående står boligadvokaten for berigtigelsen af handlen. Det betyder, at boligadvokaten er tovholder og sørger for at handlen foregår i overensstemmelse med de aftalte vilkår og følger de aftalte deadlines.

Yderligere foregår boligadvokaten som din køberrådgiver, som er til rådighed i forbindelse med sparring omkring hele handlen. De tilbyder deres juridiske assistance, og de erfaringer de har med sig igennem de flere hundrede forskellige handler de har været en del af.

Boligadvokat pris

Prisen på boligadvokater er varierende, og oftest arbejder de med fastsatte priser for deres services. Som det er med de fleste markeder, kan boligadvokater fås billige og dyre, og typisk arbejder de ud fra mottoet “Ingen handel, intet salær”.

Sammenlignet med en sælgers ejendomsmægler, kan en boligadvokat vise sig at være billigere, da ejendomsmæglerens salær udgør en lille procentdel på 1% – 6%, alt efter aftale, af den endelige salgssum.