Danmark har fået et nyt medie om golf

I 2016 lukkede flere danske medier om golf. Dermed er det altså en hård branche at skrive nyheder om golfverden. Men den udfordring tager Wedge.dk op. Danmarks nye golfmedie formidler nyheder om golfgrej, bolde, tøj, sko og de professionelles valg af køller. Det handler altså ikke om turneringer og golfbaner, som det er set så mange gange før. Det handler om udstyr.

Wedge har fokus på de tekniske aspekter af golfsporten. Mediet arbejder ud fra princippet om, at de danske golfspillere går mere op i, hvad der er i deres egen bag, end hvordan de professionelle spiller fra uge til uge. Dermed er siden en dansk pendant til internationale GolfWRX, som fokuserer på grej. Det skal hjælpe golfspillere til at forstå de vigtige valg af golfgrej og vejlede dem til de nyheder, markedet hele tiden byder på.

Nyhederne stammer hovedsagligt på de pressemeddelelser og informationer, som de forskellige golfmærker som TaylorMade, Callaway, Wilson Staff og lignende sender ud på ugentlig basis. Wedge videreformidler altså de store, amerikanske mærkers nyheder for at give en direkte linje til danske læsere. Derudover vil Wedge udarbejde unikt indhold og guides, som skal hjælpe golfspillere med at finde udstyr, forbedre deres spil og beslutte sig for nye køb. På længere basis er planen at inkludere blogindlæg fra kloge hoveder i golfverden, der kan vejlede på udstyrssiden og give værdifuld, holdningspræget indhold til siden.

– Wedge er i høj grad baseret på de nyheder, der kommer ud på et marked med fuld fart på. Der kommer hele tiden nye køller, teknologier og fremgangsmåder. Derfor er der en del af berette og skrive om, selvom vi ikke tager et bredt fokus på golfsporten, som det er set så mange gange før, fortæller indehaver Kasper Ørkild.

Han driver til dagligt virksomheden Ordkild, hvor han laver PR, journalistik og content marketing. Dermed bliver Wedge et sideprojekt, som opdateres efter evne fra dag til dag.

Wedge er et golfbegreb og dækker over jern med meget loft, som golfspillere slår kort med. Dermed bruges de tæt på green og er en del af præcisionsaspektet af sporten. De principper håber Wedge på at bringe videre til nyhedsfronten af dansk golf. Siden tilslutter sig etablerede onlinemedier som 19hul og Golf.dk, som begge har et bredt fokus i nyhedsdækningen af dansk og international golf.

Wedge.dk blev oprettet i 2017, men siden startede for alvor op i januar 2018 og har allerede et fast følge af brugere på daglig basis.