Danskerne foretrækker i dag at låne penge i form af mobillån

Der er rigtig mange danskere, der i dag benytter sig af at låne penge i form af de velkendte mobillån. Det kan være penge til dagen af vejen eller til en materiel gode, man længe har ønsket sig.

 

Lige meget hvad årsagen er til, at disse danskere benytter sig af at låne penge via et mobillån, så rejser det et samfundsfagligt spørgsmål: Hvordan kan det være, at Danmark eftersigende er et af de rigeste lande i verden, og samtidig bliver danskerne nødt til at finansiere deres tilværelse ved at tage mobillån i hobetal?

 

Hvorfor er der så mange danskere, der hver måned vælger at låne penge via et mobillån?

Grunden til at der er et stigende antal danskere, der vælger at låne penge hver eneste måned, kan skyldes flere ting. Først og fremmest kan man diskutere, om det er de rigtige politikere, vi har valgt ind i folketinget, for det er tydeligt, at der igennem de sidste par år er kommet et stort skel mellem rig og fattig, hvilket bl.a. skyldes, at Venstre har været flittig til at dele ud af skattelettelser til de rigeste, hvorfor de har fået endnu flere penge mellem hænderne.

 

Ligesom med alt andet så har de valg, som politikerne træffer en konsekvens. Konsekvensen af at vores tidligere regering, Venstre, har valgt at give de her skattelettelser til de mest velhavende i vores samfund, har de måtte spare nogle penge andre steder, og det er gået ud over de fattigste og mest udsatte i vores samfund, hvorfor mange har set sig nødsaget til at låne penge via disse såkaldte mobillån for at kunne finansiere deres tilværelse.

 

Når det så er sagt, er der også rigtig mange danskere, der simpelthen bruger flere penge, end de tjener, selvom de faktisk tjener en rimelig løn, og de benytter sig ligeledes af at låne penge i form af et mobillån.