Firmafest

Har du overvejet en sjov quiz til årets firmafest? En quiz kan have et tema, være inddelt i kategorier, eller være en løs blanding af spørgsmål. En quiz har mange fordele. Det er et festligt indslag. En social icebreaker, hvor man både kan mixe medarbejdere sammen på kryds eller tværs, eller afholde en konkurrence afdelingerne imellem i virksomheden. En quiz giver nemlig mulighed for sund og sjov konkurrence uden at det gør så meget, at man taber. Uden at skulle diktere, hvordan den perfekte firmafest quiz ser ud, så kommer der her et par gode forslag til en quiz.

Prøv at lave et tema for quizzen til årets firmafest. Arbejder du f.eks. på en radaktion kan temaet være ”nyheder”. Så kan man overveje at dele quizzen ind i kategorier. Pointen er at tilpasse quizzen til selve virksomheden. Et lille tip er, at have en kategori om almen viden, der er interessant i en virksomhedssammenhæng. Er det en radaktion kunne en kategori for eksempel være ”året der gik.” Det er også en god idé med en kategori, der henvender sig direkte til arbejdspladsens medarbejdere med spørgsmål om, hvem der for eksempel blev gift eller fik tredje barn, fordi så kan man grine sammen og gætte lidt om hinanden. Det styrker sammenhængskraften i virksomheden og fungerer samtidig som en slags oplysning. Sidst men ikke mindst er det værd at overveje om man udelukkende har valgt kategorier for de unge eller for de gamle. Det er bedst at variere spørgsmål og kategorier så alle kan gætte med.

En quiz til en firmafest må ikke være for lang eller for kort. Et godt tidsestimat ville være på ca. 30 min til en time. Bliver den for lang kan man miste folks interesse, og er den for kort, så når man ikke at gå op i selve konkurrencen om at vinde. Hvis man desuden har sat folk sammen i grupper på kryds og tværs, så skal de lige have tid til at socialisere.

Det er en rigtig god idé at have gennemtænkt, hvordan pointgivning og svar bliver givet. Vælger man skolelærermetoden og beder folk om at hive en finger i vejret for at svare spørgsmål hver rund skal man huske at holde styr på pointgivning og du vil helst sikkert blive beskyldt for at snyde, hvis et hold forbigås. Det skal man ikke være så bange for, da det kan være en del af underholdningen.

Vil man i stedet samle folk, stille dem spørgsmål og så tillade gruppen at snakke sammen, så kan man med fordel printe et svarskema ud til folk, så de i ro og mag kan skrive deres svar og blive klar til næste spørgsmål. Til sidst kan man så tælle pointene sammen. Den sidste metode er bedst, hvis man har delt folk op i hold, så er der bedre tid til at alle byder ind og der er spænding lige til det sidste, hvor resultatet bliver læst op.

Se mere på: Firmafest