Flexleasing: Så meget kan du spare

Flexleasing er noget, som er blevet meget populært i Danmark i løbet af de sidste par år. Dette er der god grund til. En af de største grunde til, at danskerne vælger flexleasing fremfor at købe bilerne hos en forhandler er, at den økonomiske gevinst er for stor. Ifølge mange eksperter, vil du komme til at kunne spare over 40%, som kun udgår værditabet.

Den økonomiske gevinst ved flexleasing afhænger dog af hvilken bil du anskaffer dig. Jo dyrere den bil du vil flexlease er, desto mere vil du kunne spare med flexleasing. Vores eksempel før på 40 %, var hvis du anskaffede dig en bil til 600.000 kr.

Ud over værditabet er der mange flere penge, som du kan komme til at spare. Først og fremmest slipper du for at betale den høje registreringsafgift Danmark har på biler. I dag er afgiften på hele 150 %, hvilket er verdens højeste afgift på biler. Netop derfor er flexleasing blevet det helt store hit i Danmark.

Et godt eksempel på hvor dyrt det er at købe bil i Danmark er at kigge på det tyske marked. I dag kan du købe en god bil nede i Tyskland – men når bilen kommer til Danmark, vil den komme til at koste over tre gange så meget, hvis du ikke benytter flexleasing, hvilket skyldes vores høje momssats og registreringsafgift.

Undgå registreringsafgiften ved flexleasing

Hvis du ikke vil betale de mange penge, kan du undgå registreringsafgiften ved at investere via leasing. Flexleasing gør, at du vil komme til at betale registreringsafgiften pr. måned, hvilket gør at du kun vil komme til at betale afgiften for de måneder, som du har bilen. Alt efter hvilket leasingselskab du benytter dig af, til at lease bilen, kan du komme til at betale 0,5% af registreringsafgiften pr. måned.

Jo længere du vil have at din flexleasing periode skal være, desto mindre et beløb vil du skulle betale hver måned. Når din flexleasing periode er udløbet, vil du herefter skulle købe bilen af det leasingselskab du brugte. Hvad du skal betale, afhænger af hvad leasingselskabet vurderer – de skal nemlig fastsætte en restværdi, som køretøjet kan erhvervs til efter endt flexleasing periode.

Når du har gjort dette, har du dog sparet mange penge, eftersom at bilen fortsat er registreringsafgift. Du kan herefter vælge at videresælge den – og da der ikke er afgift på bilen, vil du kunne sælge den uden problemer i hele Europa, selv på det tyske marked hvor priserne i forvejen er meget lave.

Gode priser på forsikringer ved flexleasing

Eftersom at du køber bilen til en lavere pris, end hvad den rent faktisk er, betyder det også at du kan få en billigere forsikring end hvis du havde købt bilen til den danske pris. Dette skyldes, at du med flexleasing ikke behøver at forsikre afgiften, som er 150 % i Danmark.

Derudover har du mulighed for, med flexleasing, at gøre dine forsikringer endnu billigere – det eneste du skal gøre, er at være smart når du indsamler tilbud fra flere forskellige virksomheder. Nogle leasingselskaber kan ligeledes indgå aftaler om forsikring for dig. Det er dog ikke alle, som gør dette.

Er du interesseret i at læse mere om flexleasing, anbefales det at du tager kontakt til et leasingfirma og hør nærmere om mulighederne for besparelse med flexleasing.