Forbrugerne vil stadig have mobillån

Danskerne efterspørger billige lån. Mange har ondt i økonomien og forbrugslån optages flittigt. Selvom den almindelige dansker måske ikke har det helt store økonomiske overskud, så er Danmark et forbrugssamfund, og det er dyrt at være med. De hurtige mobillån er populære som aldrig før.

Ser man på danskernes lånemønstre, så er det hovedsagligt de unge, der optager små lån. Fra man er fyldt 18 år, kan man få et mobillån og det er der mange, der benenytter sig af. Mobillån fås i stort set alle størrelser, men det er især de små lånebeløb, der er populære hos de unge. Det er ofte mobillån på 500 kr og op til nogle få tusinde, der søges om.

Mobillån for de unge

Ser man på de unges lånevaner, er mobillån fortsat utrolig populære. For de unge er det som regel lysten eller behovet for at “være med”, der gør sig gældende. Det er gerne de små lånebeløb, som så bruges til en sjov aften i byen eller til en koncertbillet. Det kan også være lidt større beløb, der så bruges til at købe en ny iPhone eller til en weekendtur med gutterne.

Det er som regel en ret dyr løsning at vælge de helt små lån. Renten på et mobillån er høj, og man ender med at skulle betale en forholdsvis høj pris for en kort fornøjelse. De fleste unge låntagere overvejer slet ikke konsekvensen af et mobillån. Her skal det bare gå nemt og hurtigt. Og det gør det selvfølgelig også med et mobillån. Det er netop hele fidusen.

Mobillån for de lidt ældre

De lidt ældre låntagere søger som regel om de lidt større lånebeløb. Her er det ofte lån fra 10000 kr. og op til 50000 kr. der søges og bruges til rejser, nye møbler eller til reparation af bilen. Det er ikke så ofte, at de lidt ældre forbrugere nøjes med at søge om småbeløb til ren fornøjelse.

De ældre låntagere, der har brug for et større beløb til dette eller hint, er mere velovervejede end de unge. Her undersøges priser og indhentes lånetilbud, før man vælger at optage et mobillån. En ganske fornuftig idé. Et mobillån er typisk dyrere end et banklån, men denne type kunder har ofte svært ved at få bevilget et lån i banken. Derfor kan det være nødvendigt med et mobillån, hvis man vitterligt har brug for et lån nu og her.

Disse 2 grupper er de typiske forbrugere, der benytter sig af mobillån.

Et mobillån kan være en nem og hurtig løsning, og fleste låntagere er glade og fint tilfredse med deres mobillån. Det kan være en befrielse at få godkendt et lån, hvis man har fået afslag i banken. Og har man godt styr på sin økonomi, så kan et mobillån bestemt være en ganske fornuftig løsning.

Hvordan finder man det bedste lån?

At søge efter det bedste lån kan selvfølgelig være et vidt begreb. Det er vigtigt, at man først og fremmest klarlægger sit behov. Hvor mange penge har man brug for at låne? Og hvornår har man mulighed for at betale lånet tilbage? Her kan det være en god idé, at lægge et budget over ens økonomi, så man kender sit rådighedsbeløb.

Hos de online låneudbydere, der tilbyder mobillån, er der meget fleksible lånemuligheder. Her kan du frit selv vælge lånebeløb og løbetiden på lånet. Hos nogle låneudbydere kan du sætte dit lån på pause eller vælge afdragsfrie perioder. Man kan også vælge en løbende kassekredit, hvor man helt selv kan styre, hvor meget eller hvor lidt man ønsker at afdrage på sit lån.

Men et mobillån får du altså god mulighed for at være herre over din egen økonomi og sammensætte et lån, som du ønsker.

Når du har et godt billede af dit behov og din økonomi og har gjort dig tanker om, hvordan du vil betale dit lån tilbage, kan du begynde at indhente lånetilbud. Det er gratis og uforpligtende at indhente lånetilbud. Du kan indhente alle de lånetilbud, du ønsker. Dette giver dig den bedste mulighed for at sammenligne priser og vilkår på de forskellige lån.

Når du har fundet det lånetilbud, der passer dig bedst, kan du godkende og underskrive denne. Først her træder lånet i kraft.

For bedst at kunne sammenligne de forskellige lån, skal du vælge samme lånebeløb og løbetid på de lån, du ønsker at sammenligne. Her er det lånet med den laveste ÅOP, der er det billigste lån. Der kan selvfølgelig være andre kriterier, der spiller ind end lige prisen på lånet. Måske ønsker du en større afdragsfrihed eller mulighed for gratis at kunne indfri dit lån, mere end du benhårdt går efter det billigste lån.Vigtigst er det, at du undersøger markedet godt, før du optager et lån.

Her kan du læse mere om gode råd før du låner.