Fremhævning af det positive i bygningsautomatik

Selvom tegnene på økonomisk fremgang stadig viser sig at være svære at definere over hele økonomien som en helhed, forbliver bygningsautomatiksektoren optimistisk, og der er stadig mange muligheder der kan udnyttes.

På trods af ledelser der over hele verden skaber forhandlingstilbud til større investeringer i nybygninger, er der faktisk mindre af dette der finder sted. Facilities managers (FMs) og bygningsejere er derfor efterladt med intet andet alternativ end at maksimere potentialet af deres eksisterende bygningsinfrastrukturer. Som resultat ser vi nu forøget aktivitet omkring renovering og vedligeholdelse.

At få det meste ud af nuværende aktiver

Presset på at mindske energiforbrug og kulstofudledning har aldrig været større, og bygningsreguleringer kan spille en uundværlig rolle i at opnå disse mål. Men på trods af at bygningsautomatikteknologi allerede eksisterer i de fleste kommercielle bygninger, bliver nogle bygningsoperatører ved med at ignorere de aktiver de allerede har – med systemerne lige under deres næser – og investerer i stedet i nye, vedvarende energiteknologier så som fotovoltaik (solenergi) og vindturbiner.

For dem der er kløgtige nok til at udnytte deres eksisterende CTS-anlæg er det afgørende, at de er i stand til at integrere nye produkter og teknologier hurtigt. At have et system der er fuldt bagudkompatibel eliminerer også, at være nød til at ”rive ud og erstatte” hver gang et system har brug for opgradering, og vil forsikre at levere maksimal værdi for pengene. En af de største barrierer til bygningsautomatikoptimering er antallet af softwarefirmaer der laver falske påstande om, hvad deres produkter kan. Selvom dette kunne se godt ud i et cirkeldiagram, gør de desværre ikke meget andet end at angive det åbenlyse.

At revidere aktiver til at optimere energiforvaltning

Det er ikke svært at udregne hvor meget energi der bliver brugt i en bygning, dog er det mere komplekst at identificere og påbegynde praktiske skridt mod at reducere forbrug, eftersom det afhænger af at bruge afprøvede og betroede specialister i bygningskontrol, der har en bevidst resultatliste.

En energirevision er en nøgledel af at få en bedre forståelse af, hvad der er muligt. Efter vores erfaring er kun systemintegratorer med de nødvendige evner og indblik i stand til fuldt ud at forstå hvordan, en bygning bliver brugt. Mest vigtigt vil forbedret kontrol af bygningsservices blive brugt til bedste virkning, for eksempel ved at koncentrere på højt energiforbrugende anlæg som kogere og kølere frem for håndtørrere og pærer.

At skabe en udholdende, fleksibel og prismæssig overkommelig løsning.

Ved brug af resultaterne fra CTS-anlæg kan systemintegratorerne komme med meningsfulde forslag og præsentere dem på en måde der gør at investeringsbeslutninger kan blive lavet hurtigt og let; for eksempel ved at tale i kroner i stedet for kilowatt, hvilket vil sikre at økonomidirektører kan forstå præcis hvad der kan opnås. Det vil også forøge chancerne for at de der er ansvarlige for at fordele budget vil investere i yderligere energibesparing og bygningsforvaltning projekter, hvilket er godt nyt for alle der er bekymrede.