Giver Polakkerne os konkurrence?

I årevis har det været en svær kamp for de danske håndværker som har mistet arbejde til de polske håndværkere. Krisen i polen og mangel på arbejde gjorde at de søgte bla. Til danmark efter arbejde, og dette skete meget let efter de kom med i Eu og fik gavn af fri bevægelighed på arbejdsmarked. Hvordan er det så gået? Mange danskere har sparet mange penge, da deres timelån ofte er det halve af en dansk håndværkers, og kvaliteten blev lovet høj. Efterfølgende må vi sige at deres uddannelse ofte ikke er på samme niveau som de danske håndværkeres, og mange danskere har haft problemer med arbejdes kvalitet. Og hvad så med de danske fagforeninger, hvordan har de taget udfordringen?

Man har tydeligvis væres noget bekymrede, da meget arbejde er gået til disse firmaer fra polen. Man har forsøgt at overvåge det danske byggemarked for underbetaling og regler for arbejdets udførelse, men det har været en svær kamp for fagforeningerne, da den alm. Dansker har støttet den lavere pris på arbejde. Den alm. Danske lånslave har sjældent råd til at betale kr. 400-450 i timen for håndværksopgaver, så man tyr til sort arbejde til kr. 150-200 pr. time i stedet for.

I det sidste års tid har fagforeningerne fået lidt medvind, da mange polakkere er rejst hjem pga. krisen, og derved har de danske håndværkere resterne tilbage til sig selv.