Guide: 3 tips til at finde billige lån online

Er du på udkig efter et billigt online-lån? Så læs med her. I denne guide giver jeg dig nemlig tre tips til, hvordan du finder billige lån på nettet.

Gennem guiden vil du finde råd inden for tre områder, nemlig:

  1. Begreber: Der findes en række finansielle begreber. Inden du optager et lån, er det vigtigt, at du lærer dem at kende.
  2. Budget: Lægger du et budget, får du et bedre overblik over din økonomi – og hermed kan du også blive klogere på, hvad der er det bedste lån for dig.
  3. Sammenligning: Der er mange lån at vælge mellem på det danske marked. Derfor er det vigtigt, at du gør dig dit forarbejde og sørger for at sammenligne lån fra flere forskellige udbydere.

Læs videre i guiden her og lær mere om de tre aspekter.

1. Lær begreberne at kende

Først og fremmest er du naturligvis nødt til at vide, hvordan du vurderer, om et lån er billigt eller ej. Der er en række forskellige begreber, som kan hjælpe dig med dette.

Først og fremmest bør du se på ÅOP. ÅOP er udtryk for årlige omkostninger i procent – og er med andre ord de omkostninger der er forbundet med lånet. 

Omkostningerne tæller renter og diverse gebyrer såsom stiftelsesgebyrer, administrationsgebyrer, kontogebyrer og administrationsgebyrer

Hermed giver det et mere fyldestgørende billede af, hvor dyrt lånet reelt er sammenlignet med, hvis du eksempelvis alene så på renterne.

Når du bruger ÅOP til at vurdere et lån, bør du dog være opmærksom på, at det – som navnet antyder – tager udgangspunkt i et komplet år. Dette betyder, at lån med kort løbetid kan virke dyrere, end de reelt er, da de jo bliver betalt hurtigt tilbage.

Netop løbetid (også kaldet tilbagebetalingsperiode) er et andet begreb, du bør have en forståelse for. Løbetiden giver dig et tal for, hvor lang tid lånet løber over.

Jo længere løbetiden er, jo mere kommer du i sidste ende til at betale tilbage. Grunden til dette er, at du kommer til at betale omkostninger i forbindelse med lånet gennem en længere periode.

På den anden side vil du så også typisk komme til at betale mindre tilbage i den enkelte måned. Grunden til dette er, at din månedlige ydelse naturligvis bliver mindre, jo flere måneder lånebeløbet er fordelt over.

2. Læg et budget

Når du tager et lån, så er det vigtigt, at du rammer så tæt som muligt på det lånebeløb, du har brug for.

Du bør altså undgå hverken at låne for meget eller for lidt.

Problemet med at låne for meget er, at du så får omkostninger forbundet med et større beløb end nødvendigt. Hermed ender du også med at betale mere, end du egentlig behøver.

Problemet med at låne for lidt er, at du så kommer til at mangle penge igen senere. Hermed kan du se dig nødsaget til at optage flere lån. Dette gør, at din lånesituation i sidste ende bliver mere kompliceret – og nok også dyrere – end den havde behøvet at være.

3. Sammenlign lån

Når du optager et lån, er det vigtigt, at du ikke bare tager det første og bedste lån, du finder. Derimod bør du sammenligne de forskellige lån, som er tilgængelige.

Der er et utal af tilgængelige lån på det danske lånemarked. Det kan derfor være svært at danne dig et ordentligt overblik, hvis du skulle besøge alle låneudbyderne på egen hånd.

Heldigvis er der flere hjemmesider, som kan gøre arbejdet for dig. Eksempelvis hjemmesiden Moneylender.dk. Her kan du således finde lån fra en række forskellige udbydere, hvorved du hurtigt kan finde et billigt lån alt afhængig af, hvordan din personlige situation ser ud.