Husk en boligadvokat når du skal flytte.

Sommeren er snart over os. For rigtig mange studerende betyder dette at de skal finde et nyt sted at bo. Især i København kan det være utroligt svært at finde det rigtige til en fornuftig pris. Lejlejligheder er begrænsede men kan oftest fås til en nogenlunde månedligt ydelse. For mange kan det at leje dog virke som at smide penge direkte ud af vinduet.

Netop derfor ser man også flere unge studerende begive sig i kast med at gå på jagt efter enten en ejer eller andelslejlighed. Det indebærer dog ofte også en del flere penge og det er nødvendigt at tage et større lån i banken. Vi ser løbende at reglerne for hvor meget man kan låne og hvor meget man selv skal kunne lægge ud ændrer sig. De senere år er reglerne dog blevet en del mildere og du skal i dag som udgangspunkt kunne ligge 5% af  købsværdien.

Det er stadig for mange en relativ stor udgift især hvis man skal finde en lejlighed i København da de oftest minimum ligger på 1,5 millioner kr. Her gør mange brug af deres forældre og får lavet et lån i deres navn som de så betaler af på. Når der er styr på lånet gælder det selvfølgelig om at finde den helt rigtige lejlighed med den rette størrelse og lokation. Inden du begiver dig videre og skriver under på kontrakten kan det dog være en god idé at tage en snak med en boligadvokat så du er pakket helt ind rent juridisk.

Der er mange penge på spil, og der er ofte mange om buddet hvilket tiltrækker folk der ikke altid har rent mel i posen. Ved at gøre brug af en boligadvokat undgår du ubehagelige overraskelser og du sikrer at din købsaftale er i orden. Bolighandler er en stor omvæltning og ofte komplicerede. Til gengæld repræsentere det også begyndelsen på et nyt kapitel og man får chancen til at lære et nyt sted og nye mennesker at kende.

Husk på at selvom det virker som en ekstra investering, så er det næsten altid det værd at søge rådgivning omkring bolighandlen. Når du snakker med din bank om at søge lån kan du også spørge hvis der er noget du er i tvivl om. Her kan det også være at de sender dig videre. Når du sætter dit budget kan det derfor også være en god idé at inkluderer et beløb der er tilegnet til en boligadvokat.