Hvilke forskellige typer af forsikring findes der?

Helt generelt kan man finde rigtig mange forskellige typer af forsikringer. Der er slet ingen tvivl om, at der findes et bredt spektre af forsikringer inden for en række forskellige områder. Man kan blandt andet tegne en forsikring til sin bolig, og man kan tegne en forsikring til sin bil. Der findes også andre typer af forsikringer som eksempelvis hundeforsikringer. Nogle af disse forsikringer er lovpligtige, mens der er andre af de mange forskellige forsikringstyper, der findes, som ikke er lovpligtige at have.

Kan man selv vælge, om man ønsker at have forsikringer?

Det er med nogle forsikringer muligt selv at vælge, om du ønsker at have dem eller ej. Det er dog ikke alle forsikringer, hvor dette gør sig gældende. Der er nemlig nogle specifikke steder, hvor man fra statslig side har været inde for at træffe en beslutning om, at der skal tegnes en bestemt type forsikring.

Hvilke forsikringer er eksempelvis lovpligtige?

Det er som førnævnt langt fra alle forsikringer, man er forpligtet til at tegne. Eksempler på nogle af de forsikringer, som du er forpligtet til at tegne er blandt andet hundeforsikringen, som alle hundeejere skal tegne. Grunden til at man har lavet denne regel er fordi, at man gerne vil sikre, at der er mulighed for at få erstatning, hvis en person skulle ske at blive bidt i benet og efterfølgende ender ud med at have smerter resten af sit liv eller lignende. I en sådan situation er det enormt vigtigt, at man har en hundeforsikring, for hvis man ikke har det, så kan man meget hurtigt risikere, at man kan ende ud i nogle meget høje erstatningskrav.

Forsikring er vigtigt på alle motoriserede køretøjer

Hvis du ejer et motoriseret køretøj så er det vigtigt, at du sørger for at få det forsikret. Et køretøj kan helt overordnet blive forsikret på to forskellige måder. Du kan enten ansvarsforsikre dit køretøj, eller du kan vælge at få lavet en kaskoforsikring på dit køretøj. Både kaskoforsikringer og ansvarsforsikringer laves på stort set alle forskellige typer af køretøjer. Det er som sådan ligegyldigt, om du har en almindelig bil, motorcykel, knallert, lastbil eller bus, så er der mulighed for at få begge forskellige typer af forsikringer.

Du skal huske på, at det ikke kun er vigtigt og fornuftigt at have en forsikring på sit køretøj. Samtidig er det faktisk også lovpligtigt. Det er ganske enkelt ulovligt og dermed også strafbart, hvis du ikke har en gyldig ansvarsforsikring på dit køretøj. Dette gælder uanset, hvilken type motoriseret køretøj, du har. Om du ønsker at få lavet en kaskoforsikring på dit køretøj er helt op til dig selv, for det er nemlig ikke lovpligtigt at anskaffe en kaskoforsikring, ligesom det er lovpligtigt at anskaffe en ansvarsforsikring.

Du skal dog regne med, at det alligevel godt kan være fornuftigt at erhverve sig en kaskoforsikring til dit køretøj, selvom det måske vil koste dig lidt mere, end hvis du kun skulle have en ansvarsforsikring på dit køretøj. Du skal nemlig huske på, at ulykker aldrig er noget, som nogle mennesker er i stand til at forudse. Derfor ved man aldrig, hvornår man kan få brug for sin kaskoforsikring.

Hvad koster det at forsikre sit køretøj?

Hvor meget du skal betale for at forsikre dit motoriserede køretøj kan være svært at sige. Det er slet ingen tvivl om, at det er meget forskelligt, hvor store beløb folk skal betale for at få lavet en forsikring til deres køretøj. Det afhænger naturligvis af, om du ønsker både at have en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring på din bil, men der er desuden også andre parametre, som man skal huske på. Prisen er ikke altid en indikator for, om man får meget eller lidt man får for de penge, man bruger. Der vil nemlig af og til være forskel på de forskellige forsikringer, som man kan tegne hos forsikringsselskaber.

Det skal forstås på den måde, at en kaskoforsikringen eksempelvis ikke er det samme hos et forsikringsselskab, som det er hos et andet, da der kan være flere services og fordele ved det ene selskabs kaskoforsikring end ved det andet. Et godt eksempel er blandt andet, at der ved kaskoforsikringer af og til er mulighed for at få autohjælp, hvis man skulle ske at stå i den uheldige situation, at bilen ikke kan starte, og man står ude i en vejkant og har behov for hjælp.

Det er bestemt ikke alle kaskoforsikringer, hvor du vil få denne service med i købet. Sørg derfor altid for at se på hvad du får for dine penge i stedet for udelukkende at træffe dit valg efter, hvad prisen er. Hvis man eksempelvis kun betale et minimalt beløb ekstra årligt for også at kunne få autohjælp, hvis behovet skulle opstå, så kan det nok godt betale sig at vælge den løsning, som kun koster en lille smule ekstra.