Hvordan kommer man af med sin gæld?

Kendte såvel som menige danskere havner i gældssituationer. Nogle er ikke så problematiske, og der kan ses en ende på gælden. Dette kunne eksempelvis være for en studerende, som overskrider sin kassekredit i et par måneder, for at finansiere købet af en cykel. Det kan dog også være langt mere kritisk, og det er de kritisk udsatte, som denne artikel vil henvende sig til. Hvordan kommer du ud af gælden? Læs videre.

Organiser posterne

Det første skridt er at organisere indtægt og udgiftsposterne. Skær det overflødige fra, som hurtigt internet, den engelske bøf, hver weekend, den dyre kanalpakke med alle sportskanalerne, og så videre. Søg alternativerne. Det kan også være omlægning af nuværende udgiftsposter – eksempelvis, billigere telefonabonnementer, billigere alarmstilbud, billigere forsikring, billigere forrentning på billån og så videre.

Prioriter listen

Dernæst skal udgiftslisten prioriteres, skær de dyreste udbetalinger væk først – dette kunne være lån med meget høj rente. Da kreditorerne i den periode, de dyre udgifter udbetales, må forvente en dårligere tilbagebetaling på posterne, er det klogest at forhandle sig frem til mere gunstige vilkår, ved at kommunikere med de, man skylder penge. De har ingen idé i, at fastholde dig i fattigdom, da de principielt aldrig ville kunne få sine penge igen.

Går alt galt?

Søg økonomisk assistance hos din bankrådgiver. Nogle banker er villige til at bevillige ét lån, som tilbagebetaler alle kreditorer, da skylder du kun banken penge under én udgiftspost. Dette gør det væsentligt mere overskueligt, når den store tilbagebetaling finder sted. Vær opmærksom på, at du selvfølgelig sideløbende har udgifter som skal dækkes ind i form af mad, husleje og så videre – disse er typisk fastfrosne.

Disciplin

For at kunne afdrage på sin gæld, er det vigtig man har disciplinen i orden. Det kan ikke hjælpe noget, at leve på en højere luksuriøs standard, end økonomien tillader, hvis indtægten ikke er til det. Gør man det, gør man bare gælden endnu større. Hver krone sparet, er en genvej mod målet.

En af de mest vigtige elementer at huske, når man skal forsøge at komme ud af sin gæld, er at betale de regninger man får til tiden. Får man en regning, og har man pengene til at betale den, bør man med det samme eller i hvert fald samme dag, få lavet indbetalingen af regningen. Betaler man ikke sine regninger til tiden, kan man risikere at få rykkere, og senere hen ende i RKI. Bliver man først registreret her, får man ikke mulighed for at låne penge, og ændre sine finansielle aftaler. Står man registreret i Ribers Kredit Information kan man på kreditmuligheder.dk, få hjælp til at komme ud af den gæld som man har skabt sig.