Hvorfor og hvornår skal du vælge et forbrugslån?

Det kan sommetider være smart at have såvel bank- som realkreditlån samlet ét sted. Det er nemlig oftest din bank, der sætter dig i forbindelse med deres valg af realkreditinstitut, hvilket giver rigtig god mening. Det giver både god mening, fordi det er med til at mindske den administrationsbyrde, der – som privatperson – er forbundet med at skulle holde styr på bl.a. papirer, frister osv., der er ved sådanne lån. Det er dog meget sjældent, at det er noget, man også vil få gavn af, hvis man ønsker at optage et forbrugslån af en art. Grunden til dette er, at forbrugslån har en langt mindre størrelse, end et bolig- eller billån. Det er også ensbetydende med, at der findes et bredere spektrum af udbydere, der vil kunne tilbyde et sådant lån.

Administration forbundet med forbrugslån

Som nævnt ovenfor, så er der altså et utal af muligheder for at optage et sådant forbrugslån, som man er på jagt efter, men dog uden at administrationen af de respektive forbrugslån ender med at være overvældende. Der findes naturligvis også forbrugslån, der befinder sig i en sådan størrelse at man bør overveje, at tage banken med i sin betragtning. I den forbindelse skal det dog understreges, at der ikke just er gode muligheder for at kunne optage et forbrugslån hos banken, hvis du har en rigtig sund og solid privatøkonomi, der bl.a. byder på en fast indkomst, der med sikkerhed vil kunne afdrage lånet. Det er en del nemmere at optage et forbrugslån hos en online långiver lige her, men det vil oftest også være dyrere og beløbsgrænsen befinder sig på cirka 350.000 kr.

Forbrugslån kan bruges til at finansiere større engangsbeløb

Der er naturligvis mange, der ønsker at optage et forbrugslån med det simple formål, at pengene skal bruges til forbrug. Det er dog ikke ensbetydende med, at ethvert forbrugslån er optaget med hensigten om, at skulle klatte pengene væk. Der er nemlig også rigtig mange, der bruger denne type af lån til at fremskynde eller finansiere købet af ting eller begivenheder, hvorefter beløbet kan tilbagebetales over en fastsat årrække. Der er f.eks. mange, der vælger at låne penge til at kunne betale store engangsomkostninger som en konfirmationsfest for barnet eller et stort bryllup, hvor hele familien skal inviteres. Det er heller ikke ualmindeligt at et efterskoleophold bliver finansieret ved hjælp af et forbrugslån, eftersom det giver forældrene mulighed for betale det store beløb med en mere overskuelig tidshorisont.

Optag kun forbrugslån, hvis du har råd til det

Der er set et utal af eksempler på personer, der har optaget forbrugslån og ikke været helt sikre på, at de faktisk har haft råd. På sigt har det så vist sig, at deres økonomiske situation ikke har kunne bære det pågældende lån. Hvis du pludselig står med et forbrugslån, som du ikke har mulighed for at betale af, så ender det med at få store, økonomiske følger for dit vedkommende. Hvis et afdrag på lånet overskrider betalingsdato, så bliver det pålagt store renter og gebyrer – og det er bestemt noget, der kan mærkes.