Kan jeg få et lån?

Siden finanskrisen startede i 2007, da har bankerne sat kriterierne op for hvem der kan låne, i forhold til deres økonomiske situation. Derfor kan det i nogle tilfælde være svært at låne penge. Står du i den uheldige situation, at din bank ikke vil låne dig penge til en uforudset udgift, eller har du brug for et lån til en ny bil eller lejlighed, så fortvivl dog ikke.

Muligheder for lån

Der findes muligheder for at finde gode og konstruktive løsninger på dit låne behov. Hvis du står i RKI, vil det naturligvis være sværere for dig at låne penge, men det er ikke helt umuligt.  Før hen kunne en RKI registrering betyde, at du var udelukket fra at kunne låne penge nogen steder. I dag er der dukket andre muligheder op for dig, der ikke kan låne pengene i banken.

Skal man låne penge, går man i første omgang i banken, og forsøger at få et lån igennem her. Skal man låne for at dække et unødigt forbrug, er dette dog ofte meget svært i bankerne. Online lån i banker på Internettet er så en mulighed.

Hvis du vælger denne løsning, skal du nogle gange kunne stille sikkerhed i for eksempel en bil eller fast ejendom. Hvis beløbet ikke er så højt, kan du dog ofte få et lån fra de mange online udbydere uden sikkerhed. Vær dog opmærksom på, at et lån med lav rente ikke nødvendigvis altid er det billigste lån, når lånet er betalt ud.

Om Online lån

Når du kigger efter det billigste online lån med laveste rente, så vær opmærksom på, at dette nogle gange bliver det dyreste, når du kigger på de øvrige omkostninger ved lånet. De forskellige gebyrer, som de fleste banker tager i forbindelse med et lån er ofte skjulte og uigennemskuelige.

Kreativiteten er stor hos de enkelte online lånudbydere, da de jo skal tjene pengene et sted. Derfor vil online bankerne gerne udlåne med så billig en rente som muligt, og lokke kunder til på dette grundlag. De penge de skal tjene på det, er i omkostninger og de lettere skjulte gebyrer. De hurtige Online lån kaldes bl.a. også for Kviklån, SMS-lån og minilån.

For dig der gerne vil låne, men egentlig helst ikke vil blande din egen bank ind i lånet, er online banker yderst diskrete. I så fald vil du være nødt til at acceptere, de gebyrer som du vil få ved betaling af de indløbende girokort.

Skal du bruge pengene nu og her, er et godt fif at sende din ansøgning til online banken tidligt en hverdags morgen. På den måde vil du tit kunne have lånet udbetalt tidligt dagen efter. Lad være med at låne mere, end du har økonomisk belæg for selvom det er fristende. Det er en dum rutsjebane at glide ned ad, og det er meget svært at komme op igen.