Køb af emballage i Assien

I disse tider hvor alle virksomheder forsøger at optimere deres indkøb og købe billigere i udlandet, er der skabt bedre muligheder for svindlere, der forsøger at snyde sig til betalinger fra virksomheder.  Det har altid været velkendt at man skal se sig for. Men efterhånden som verden bliver globaliseret, bliver handel med virkomheder så langt væk som Assien mere normalt. Dermed opstår der også større chancer for at blive snydt.

Som eksempel kunne vi bruge Jensens e-handels service. Denne virksomhed er vokset til en størrelse hvor de bruger rigtig meget emballage. Deres emballage forbrug er fordelt over både almindelige papkasser og boblekuverter i forskellige størrelser. Faktisk bruger de emballage for ca. 50.000 kroner om året.

Da de bliver kontaktet af en assiatisk fabrik der producerer emballage af pågældende type, får de hentet nogle priser hjem. Og det viser sig hurtigt at hvis de binder 50.000 i emballage, kan de spare 30 procent.  Fabrikaentens hjemmeside studeres, og der er flotte billeder af både produktionsanlæg, emballage produkter og ansatte på fabrikken.

De 30 procent besparelse er en meget stor besparelse for Jensens e-handel. Faktisk vil de med nuværende emballage forbrug kunne spare op imod 15.000 kroner om året. Dialogen går i gang, og forhandlinger af priser samt levering med mere, forhandles på plads. Man blier enige om at første ordre skal lyde på 10.000, dette for at Jensen lige kan se produkterne lidt an. Da aftalen er indgået, forudbetaler Jensen de 10000 på en konto til en bank i assien. Alting kører 100 procent efter bogen. Det eneste der mangler, er leveringen af de forudbetalte varer. Kort efter lukker fabrikantens websiden, og også bankkonto hvortil pengene er betalt.

Bare fordi leverandøren ikke giver dig de bedste priser fra starten, skal man ikke lade sig nare. Det er professionelle folk Jensen er oppe imod. De ved godt at hvis de giver ved dørene, så virker de ikke troværdige. Men kan de lokke 10.000 kroner ud af en kunde engang imellem, så kan det også betale sig at gøre arbejdet ordentlig. 10.000 kroner er mange penge for en mand og hans abonnement til en netcafe i Assien.

Hvorfor ved vi nu alt dette, er vi selv blevet svindlet? Yes, vi ejer billigEmballage.dk, og vi er selv blevet fuppet. Vi havde en sag i 2012, hvor vi forhandlede med en papir leverandør, der kunne sælge os det brune indpakningspapir til super gode priser. Og straks tænkte vi at her skulle vi da være med. Der var en masse dialog om kvalitet, ordre mængde og meget meget mere. Dialogen løb i flere måneder, og der var en del ting som vi måtte forhandle længe om for at få en aftale på plads. At det skulle være en fup virksomhed slog os slet ikke. De var jo ikke nemme at danse med, så hvorfor skulle de forhandle så lang tid hvis ikke de havde tænkt sig at sende varen.

Heldigvis forlangte vi at starte med en lille prøve ordre på 10.000 danske kroner, og det beløb vi tabte på det eventyr har så ikke været større end dette. Men alligevel har det ærgret os vanvittigt siden.  Vi har været magtesløse over for pågældende svindler, for vi beder jo ikke ligefrem politiet sætte en sag i gang i assien for 10.000 kroner.

De efterfølgende aftaler vi har indgået med udlandske leverandører, er altid indledt med et møde hos dem på deres fabrik. Så er vi da sikker på at der er en fabrik 🙂