Hvad koster det at hyre en ejendomsmægler?

Det er meget forskellige hvad en ejendomsmægler koster. Det afhænger også af, om du skal sælge en andelsbolig, en ejerlejlighed eller en villa. Det koster omkring 40.000 DKK hos en ejendomsmægler at sælge en andelsbolig, hvorimod det koster omkring 80.000 DKK at sælge en villa, men priserne kan variere rigtig meget alt efter hvor mange ressourcer der skal bruges for at sælge din bolig.

Der er to forskellige muligheder, når du skal sælge din bolig hos en ejendomsmægler. Den første løsning er hvor du betaler ejendomsmægleren en procentdel i salær af salgsprisen for at sælge din bolig. Salæret kan være alt fra 1% til 6%. Det afhænger nemlig af, hvor svært det er for ejendomsmægleren at sælge din bolig. Har du en bolig, du gerne vil sælge i én af de større byerne, vil salæret ofte ikke være så højt. Du vil ofte kunne spare op til 35% af salæret. Det skyldes at efterspørgsel er meget større i de storbyerne efter boliger. Derfor vil en ejendomsmægler i Aarhus også være billiger end en mægler i Kolding.

Årsagen er, at en ejendomsmægleren ikke skal bruge lige så mange ressource på, at markedsføre din bolig eller vise din bolig frem til potentielle købere som gør, at det er muligt at forhandle om salæret, når du skal sælge din bolig. Modsat ligger din bolig i en af de mindre byer, vil du opleve, at ejendomsmægleren vil tage 10% mere i salærer. Det skyldes at ejendomsmægleren har sværere ved at sælge boliger i sådanne områder, da efterspørgsel ikke er så stor efter disse boliger og han skal bruge mange ressource på markedsføre og fremvise din bolig.

Du kan også aftale en fast pris

Den anden løsning er, at det ofte er muligt, at aftale en fast pris hos en ejendomsmægler. Det betyder, at før ejendomsmægleren forsøge at sælge din bolig, så aftaler i en pris og hvad den inkluderer. Det kan være i har aftalt, at en professional fotograf tager nogle billeder af din bolig, som skal bruges til markedsføring. Derudover aftaler i også, at prisen inkluderer 5 fremvisninger af din bolig og en annonce af din bolig i butikken hos den valgte ejendomsmægler. Hvis du behøver flere fremvisninger eller mere markedsføring af din bolig, vil du komme til at betale ekstra for det, da dette ikke er inkluderet i den aftale pris. Sørg derfor altid for at aftale på forhånd, hvad ekstra fremvisninger og markedsføring vil koste, hvis dette bliver nødvendigt.

Beliggenheden er også essentiel

Beliggenheden er noget, som også spiller en stor rolle, når du skal forhandle dig frem til en pris hos en ejendomsmægler. Det kan være om din bolig ligger i et villakvarter eller om din bolig har havudsigt. Dette betyder nemlig, at det er muligt at forhandle om prisen, hvis din bolig har en god beliggenhed, da det er nemmere for ejendomsmægleren at sælge din bolig. Du bør kigge på, hvad din salgspris er og hvilken løsning der ville være bedst. Ofte vil du kunne spare en del tusind kroner, ved at vælge den ene løsning fremfor den anden løsning.

Det kan være en fordel, en fordel at vælge den første løsning, da en andelsbolig ofte koster det halve af en villa at sælge og da du betaler en procent del af salæret til ejendomsmægleren vil det ofte være billigere, at tage denne løsning, da salgsprisen er billigere på andelsbolig, men det afhænger selvfølgelig også af, hvorhenne i landet vi befinder os og hvilken beliggenhed boligen har. Udover prisen på en ejendomsmægler, skal du også kigge på, hvad den enkelte ejendomsmægler har specialiseret sig indenfor. Ofte vil hver ejendomsmægler have speciale indenfor ét område – det kan være erhvervsbolig eller landbrugsejendomme. Derfor kig på, hvad deres speciale er og hvordan de passer til din bolig.