Kviklån – hurtige penge til dig og dine drømme

Ordet kviklån kommer fra, det er et lån, som man kan oprette hurtigt. Har du som mange andre oplevet uforudsete regninger, som du ikke havde råd til at betale? Eller ønsker du blot at få fingrene i den specielle computer eller den helt nye iphone, som lige er kommet? Så kunne det måske være interessant for dig at oprette et kviklån. Med hvad er et kviklån egentligt? Et kviklån kan være en kassekredit, overtræk, forbrugs- og smslån.

Et kviklån er et lån, som fortages hurtigt og enkelt. Typisk kan man blot udfylde en ansøgning på nettet og få timer efter, vil pengene bliver overført til din konto. Men proceduren kan være lidt anderledes alt afhængigt af hvilket slags kviklån, der er tale om. I sin nøddeskal kræver disse slags lån ikke en lang procedure og længere analyse af din kreditværdighed. De kan optages let og hurtigt på nettet. Dette afspejles også i renterne, da de har markedets absolutte dyreste renter. Typisk vil der være tale om beløb på maks. 6000 kr. med en månedsløbetid. Kviklånene er en god måde at få hurtige penge lige nu og her – mange vælger netop derfor at oprette et kviklån, hvis de får uforudsete regninger. På denne måde kan de tilbage betale lånet måneden efter, og de kan betale de uforudsete regninger med samme. Vælger lånetageren at tilbagebetale beløbet måneden efter, det ville også betyde, at omkostningerne forbundet med renter ikke ville kunne nå at blive så høje. Tager man disse slags lån anbefales det, at man låner forholdsvis små beløb, da renterne netop er så høje som de er. Såfremt man låner et større beløb, så vil låneinstituttet også efterspørge et bedre indblik i din økonomi.

Lån penge på internettet

I dag findes der mange forskellige udbydere af kviklån på nettet. Udbyderne gør også alt for at få forbrugernes opmærksomhed. Der er sket en markant stigning i promotion af diverse billige og hurtige lån, som let kan oprettes på nettet eller over telefonen. Når man hele tiden eksponeres for noget, sætter det automatisk nogle spor i vores underbevidsthed. Det betyder, hvis en forbruger eksponeres for, at man let og hurtigt kan låne penge, så vil han eller hun automatisk huske på den reklame næste gang, den person står i en situation, hvor de mangler penge. Internettet har gjort det muligt for mange nye udbydere at trænge ind på markedet. Det er en let og billig måde, at nå ud til kunderne på. Internettet har ikke mindst gjort det muligt for os forbrugere at kunne sammenligne de forskellige lån hurtigt og nemt, men også det har også muliggjort en større frihed og gennemsigtighed, ved at kunne indhente tilbud fra forskellige steder. Det betyder, at vi, som låntagere, let kan udvælge den udbyder, som giver os de mest fordelagtige renter. Når man optager et kviklån er låntageren ofte en lidt desperat person, som hurtigt har brug for penge. Netop på grund af dette falder de i fælden om ikke at læse det der står med småt eller i hvert fald ikke grundigt nok. Det betyder, at de hurtigt kan brænde sig på disse kviklån. Ønsker man at optage dette slags lån rådes man til at læse betingelserne grundigt i gennem. Herefter skal man blot udfylde en ansøgningsformular, hvor man typisk vil få svar på, om man kan låne eller ej. For nogle lånegivere behøver der ikke gå mere end nogle timer før låntageren har fået pengene ind på kontoen, hvor de herefter kan bruges til, hvad end låntageren måtte ønske.

Omkostningerne ved at låne

Kviklån adskiller sig lidt fra andre slags lån, da der er er flere gebyrer forbundet med at optage et kviklån, end det er med at optage nogle af de andre former for lån. Det kan variere meget fra udbyder til udbyder, hvilke renter og gebyrer, der er forbundet med det pågældende lån. Derfor er det oplagt at sammenligne de forskellige lånetyper der er af kviklån samt de forskellige udbydere, for at finde det bedste tilbud. Vælger man at stifte dette slags lån, kan det blive dyrt i længden. Man taler om jo større risiko, jo højere en rente. Da man ved kviklån ikke fortager en dybere analyse af låntagers økonomi taler man automatisk om en højere rente. Kviklånene er en fordelagtig måde at låne penge på, hvis man står og mangler penge lige nu og her, og ved at man næste måned kan tilbagebetale dem. På denne måde betaler man ikke mange penge i renter. Kviklån er nemme at oprette, der er f.eks. ikke behov for at skulle stille nogen form for sikkerhed. Grunden til dette er, at beløbene ikke er så store, og ydermere, så er der nogle renter, som sørger for, at der er fordelagtigt ikke at spørge efter en form for sikkerhed. Typisk vil det også være sådan, at låntager ønsker at låne penge hurtigt til noget forbrug, som ikke rigtig har en fast værdi som sådan. Derfor er det heller ikke oplagt at ønske en sikkerhed i de ’forbrugsgoder’ låntageren køber.

Der kan også være tale om en omkostning i form af ’fare’ ved disse slags lån. I dag er det sådan, at flere og flere havner i det, som hedder RKI-registeret. Det er et register for dårlige betalere, som har optaget et lån, men ikke har været i stand til at tilbagebetale det til tiden. Er man allerede registreret, anbefales det ikke at optage flere lån og specielt ikke kviklån. De høje renter kan nemlig betyde, at man kommer ind i en ond cirkel, hvor renter på renter og renter hober sig op, og man derved ikke får tilbagebetalt noget af sin gæld. Det anbefales at man søger professionel rådgivning, hvis man ønsker at komme ud af sin gæld, og man ikke selv kan finde styr på økonomien.

Kviklånene kan være en god ide, hvis man ved, at man kan tilbagebetale det lånte beløb måneden efter, men har man i forvejen problemer med økonomien, er det bestemt ikke de bedste lån, man kan oprette.

Comments

  1. Omkostningerne?

    De kan altså være rigtige høje afhængigt af lånet!

    Du bør altid undersøge lånets ÅOP og absolutte omkostninger, hvis du ikke vil narre dig selv. Prøv at sammenlign med et traditionelt banklån. Derved kan du se, at du betaler rigtigt meget for et kviklån!