Lån uden renter – en ret smart idé

Lån uden renter er et forholdsvis nyt lån i Danmark – også kaldet et rentefrit lån. Her er der altså tale om et gratis lån. Faktisk er der mange, der slet ikke er klar over, at denne mulighed eksisterer. Et lån uden renter kan være en ret genial løsning, hvis man har brug for et kortsigtet lån. Man kan låne op til 15000 kr med et rentefrit lån. Det betyder altså, at man kan låne 15000 kr og betale 15000 kr tilbage – og ikke en krone mere. Her kan bankerne slet ikke være med. Dog skal et rentefrit lån betales tilbage indenfor 30 dage for at være gratis. Det betyder, at det ikke er en oplagt mulighed for alle. Men der er masser af tilfælde, hvor et lån uden renter kan være langt den smarteste måde at låne penge på.

Lån uden renter er et kortsigtet lån

En af betingelserne for et lån uden renter er, at lånet skal betales tilbage indenfor 30 dage. Det betyder, at et lån uden renter er et kortsigtet lån, og det er ikke alle, der har mulighed for at betale et lån så hurtigt tilbage. Har man kun lånt 1000 kr med et rentefrit lån, vil de fleste nok kunne betale lånet tilbage i løbet af 30 dage og dermed have lånt penge gratis. Har man derimod lånt 15000 kr er det nok lidt sværere at nå. Dog kan der være situationer, hvor det godt kan lade sig gøre. Det kan være man venter en bonus fra sit arbejde eller man ved, at man får penge tilbage i Skat. Det kan også være man får penge tilbage fra en varmeregning eller et indskud. Her kan et lån uden renter være en super god mulighed.

Et lån uden renter tilbydes som en løbende kassekredit. Det er således de første 30 dage af dit lån, som er rentefrit. Indfrier du kassekreditten indenfor de 30 dage, er lånet helt uden omkostninger. Du kan sagtens vælge at fortsætte din kassekredit efter de 30 dage, men så vil der påløbe renter på lånet. Det er altså kun, hvis du betaler lånet tilbage indenfor de 30 dage, at dette er et særligt smart lån. Vælger du at fortsætte dit lån efter de 30 dage, løber der renter på lånet. Men der er du ikke værre stillet end ved alle andre lån, som jo også har renter på. I det mindste har du så her fået de første 30 dage uden renter. Her er det selvfølgelig en god idé at undersøge, hvad renten på dit lån er, hvis du vælger at fortsætte din kassekredit.

Hvor finder jeg et lån uden renter?

Der findes kun nogle få lånefirmaer, som tilbyder lån uden renter. Prøv med en hurtig googlesøgning, så vil du nemt kunne finde hvilke. Rentefri lån er et populært begreb, og det er ikke utænkeligt, at der med tiden kommer flere lånefirmaer, som ønsker at tilbyde deres nye kunder dette populære lån. Lån uden renter tilbydes kun af online låneudbydere. Denne type lån skal således søges på nettet ved hjælp af NemID. Det gør, at det går yderst hurtigt at søge om et lån. Det tager faktisk kun få minutter at udfylde en låneansøgning på lånefirmaets hjemmeside. Der er ikke særligt høje krav til denne type lån. Det er tilstrækkeligt at oplyse cpr.nr. og kontaktoplysninger, så er man godt i gang. Ved denne type lån er det ikke nødvendigt at fremsende anden dokumentation, idet man søger om lån med sit NemID.

Når man vælger at søge et lån med NemID, giver man lånefirmaet tilladelse til at indhente din information, de skal bruge om låntageren. Lånefirmaet bruger dette til at foretage en elektronisk kreditvurdering. Lånefirmaet kan via dit NemID indhente oplysninger om dine løn- og skatteforhold via Skats databaser. Et system der hedder eSkatdata. Her kan lånefirmaet lynhurtigt indhente dine oplysninger og faktisk på få sekunder er oplysningerne i hus og du kan få svar på din låneansøgning. Endvidere tjekker lånefirmaet samtidigt, om du er registreret i RKI. Er du det, kan du desværre ikke få et lån uden renter.

Det er altså meget nemt og hurtigt at søge om et lån uden renter. Man bør naturligvis aldrig uovervejet optage et lån, uanset om det er gratis eller ej. Derfor anbefales det, at du undersøger markedet og dine muligheder godt, før du vælger at søge om et lån. Start med at lægge et budget over din økonomi og afklar dit økonomiske behov. Sørg for at du har et realistisk billede af din økonomi, så du har en klar opfattelse af, hvornår og hvordan du kan betale dit lån tilbage. En god idé er også at indhente lånetilbud fra de forskellige lånefirmaer, før du vælger at optage et lån.