Minilån er hurtig lån – Men pas på!

Minilån er hurtig lån. Det er utrolig hurtigt og nemt at få fat i et minilån. I løbet af få timer efter du har søgt om et minilån kan du have pengene på din konto. Det er der mange, der er tiltrukket af. Der stilles ikke særlige krav til din indkomst eller økonomi, hvis du søger et minilån. Det er der selvfølgelig mange, der er tiltrukket af. Det kan da også ses som en fordel, hvis man har brug for et hurtigt lån og banken har sagt nej. Men det er vigtigt at kigge på renten på disse lån. Det har man egentlig hørt i årevis, men trods det søges der stadig rigtig mange minilån. De hurtige lån er altså ligeså populære som altid.

Hvem søger om minilån?

Hvis man kigger lidt på, hvem der typisk søger om minilån, så kan man sige, at det er især unge danskere, der har brug for et hurtig lån. Typisk er det de unge mennesker, der søger et spontant forbrugslån. For de unge kan det være svært at få lov til at låne penge i banken. Især hvis der søges om et forbrugslån til noget, som bankrådgiveren måske vurderer som unødvendigt. Derfor er det nemt at vende sig om mod de hurtige online lån, hvor der ikke strenge krav for at få et lån. Det tager kun få minutter at søge om et minilån, og det kan endda klares fra den allestedsnærværende mobiltelefon, et såkaldt mobillån. Derfor er det naturligvis tillokkende at sende bud efter nogle hurtige penge, hvis man lige synes man har behov for det.

Desværre er der ikke mange af de unge mennesker, der overvejer konsekvensen af et hurtigt minilån. Der bruges ikke så meget tid på at undersøge priser på de forskellige lån og renten kigges der heller ikke særligt meget på. Her er det vigtigst, at det går nemt og hurtig at skaffe sig nogle penge. Og det må man sige, at det gør med et minilån. Man glemmer, at lånet skal betales tilbage igen – med renter og gebyrer. Faktisk tilbydes mange minilån i dag som en løbende kassekredit, og derfor er det ikke nødvendigt at betale høje afdrag på lånet. Man kan fortsætte sin kassekredit over længere tid, og man kan nøjes med at betale renterne. Men på et tidspunkt skal lånet altså betales af, og her kommer mange unge i knibe. Faktisk har mange ikke råd til at betale lånet tilbage.

Her er det, at det vælter for mange unge. Mange ender med en gæld, de ikke kan se sig ud af. I værste fald ender man med at blive registreret i RKI eller man kan blive sendt i fogedretten, fordi man ikke kan betale sin gæld. Her er der nogle, der vælger at optage nye hurtige lån for at betale det første lån af. Det er en rigtig dum idé. Man ender i en gældsspiral, der kan være meget svær eller umulig at komme ud af.

Hurtige lån uden rådgivning

Når man søger et minilån foregår det over nettet. Det går nemt og hurtigt og der stilles ikke mange spørgsmål til forbrugerens behov eller økonomiske forhold. Går man i banken efter et lån, får man kyndig rådgivning og gennemgang af sin økonomi, før der bevilges et lån. Det resulterer i at der gives afslag på mange lån. Det er som regel god fornuft, ikke at tage et lån, hvis man reelt ikke har råd til det, og det er netop dét banken gør. Dog er bankens krav blevet højere, og det er svært selv for den almindelige lønmodtager at få et lån i banken. Det er medhjælpende til, at der søges så mange minilån på nettet. Har man fået nej i banken, ser man ikke anden vej end at søge et hurtigt lån på egen hånd. Har man ikke råd til et lån, er det selvsagt en dårlig idé at optage et hurtigt lån med en høj rente.

Der findes selvfølgelig også ansvarlige mennesker, som rent faktisk har brug for et lån og som har fået afslag i banken, selvom økonomien faktisk godt kan bære et lån. Her kan et minilån komme til hjælp. Der er rigtig mange lånefirmaer, der gerne vil låne penge ud. Undersøger man markedet godt, kan man sagtens finde et minilån til en fornuftig pris. Det er således vigtigt, at man har et godt og realistisk syn på sin økonomi, før man søger et lån. Ligeledes er det vigtigt at indhente lånetilbud, så man kan sammenligne de forskellige lån, før man underskriver en låneaftale. Gør man det, kan et minilån være en udmærket løsning.