Minilån – God eller dum idé?

De fleste har nok hørt om begrebet minilån. Minilån er hurtige online lån der søges over nettet med NemID. Minilån er været på danske marked i mange år efterhånden og de er stadig populære. Som regel, når man hører om minilån er det ikke for noget godt. Man hører om tårnhøje renter og folk, der ender i håbløs gæld. Det er da også sandt, at man skal kigge sig godt for, hvis man opsøger lån på egen hånd uden rådgivning. Men er minilån altid en dum idé? Det kigger vi nærmere på her.

Nettet bugner af lånemuligheder

Har man brug for et lån, vil de fleste automatisk vælge at gå i banken. Faktisk anses det for mange, som værende den eneste mulighed, hvis man har brug for et lån. I banken får man kyndig rådgivning omkring sin økonomi og man får hjælp til at lægge et budget. Men man skal også huske på, at bankrådgiveren er ansat af banken, og det er hans job at varetage bankens interesser, mere end dine. Efter finanskrisen er det blevet meget svært at få et lån bevilget i banken, selv for den almindelige lønmodtager. Derfor kan det være nødvendigt at overveje andre muligheder end banken, hvis man har brug for et lån.

Laver man en hurtig søgning omkring lån på nettet, vil man meget hurtigt finde ud af, at der er masser af muligheder for at låne penge. Der findes et utal af lånefirmaer, som gerne vil låne penge ud. Derfor ser man også konkurrencedygtige priser på lån. Faktisk kan man finde hurtige minilån og mobillån som godt kan konkurrere med banken. Man skal altså ikke automatisk udelukke at kunne finde et fornuftigt lån på nettet. Dog skal man se sig for, og undersøge markedet, og ikke bare tage det første og bedste lån, man kan finde.

Ved et online lån er kravene for at få lov til at låne penge ikke nær så høje som i banken. Et online lån kan være den eneste reelle mulighed man har for at få et lån, hvis banken har sagt nej. Med et minilån er det ikke svært at få godkendt et lån. Faktisk er det eneste, der kan forhindre dig i at få et online lån, hvis du er registreret i RKI. Er du i tvivl om du er registreret i RKI, kan du tjekke det her. Der stilles sjældent krav til indkomst eller andre økonomiske forhold ved et minilån. Derfor er det i den sammenhæng vigtigt, at du selv har godt styr på din økonomi, hvis du vælger et minilån på nettet.

Indhent lånetilbud

Er du på udkig efter et lån, anbefales det, at du indhente lånetilbud fra forskellige lånefirmaer. Det er gratis og uforpligtende at indhente lånetilbud hos alle lånefirmaer. At indhente lånetilbud, vil gøre det nemt for dig at sammenligne de forskellige lån. Her kan du se lånets renter, betingelser og ÅOP. Det giver dig et godt grundlag for at vælge det billigste lån. Lånet med den laveste ÅOP er det billigste lån. Det er dog vigtigt at nævne her, at går du efter det billigste lån og ønsker at sammenligne lån efter ÅOP, så er det vigtigt at det er samme slags lån, du sammenligner. Det skal altså være lån med samme lånebeløb og samme løbetid, som du sammenligner, for at ÅOP kan bruges som et direkte sammenligningsgrundlag.

Der kan naturligvis være andre faktorer end prisen, der gør sig gældende for dig. Måske ønsker du en højere afdragsfrihed og er derfor villig til at betale en lidt højere pris for dit lån. Der findes rigtig mange lånemetoder og du kan stort set sammensætte et lån, som du ønsker. Mulighederne er mange hos lånefirmaerne på nettet. Gør dig derfor klart, hvad det præcist er, du har brug for. Overvej hvor mange penge du har brug for at låne, og ligeså vigtigt hvornår og hvornår du har mulighed for at betale lånet tilbage. Når du har klarlagt dit økonomiske behov og formåen, kan du gå i gang med at undersøge dine lånemuligheder og indhente lånetilbud.

Giver du dig tid til at undersøge dine lånemuligheder på nettet, vil du opdage, at et minilån ikke altid er nogen dum løsning. Her får du større frihed og selvbestemmelse, end du ville få i banken. Faktisk kan de online lånefirmaer i flere tilfælde godt kunne være med på bankernes priser – og i nogle tilfælde endda billigere.