Opsparing i en økonomisk krise – skal man skifte bank?

Det er snart nogle år siden, at finanskrisen for alvor satte sit præg på den danske økonomi, men vores økonomi plages stadig af denne verdensomspændende krise. Banker lukker, og mange må derfor se sig nødsaget til at skifte bank for at sikre deres private opsparing.

 

Det er ikke alle, der når at skifte bank, inden banken krakker, og disse mister højst sandsynligt deres opsparing, hvilket selvfølgelig er en uheldig tildens. Det eneste man sådan set kan gøre for at undgå denne situation er at være på forkant og skifte bank i tide.

 

Det er lidt paradoksalt, at bankerne råder deres kunder til at lave en opsparing i disse økonomiske krisetider, da man som sagt kan risikere at miste hele sin formue, hvis banken uheldigvis skulle gå nedenom og hjem.

 

Alligevel er det også vores vurdering, at det kan være en rigtig god ide at have en solid opsparing, for der er stadig mange, der bliver arbejdsløse, og som vores samfund fungerer på lige for tiden, så kan det være rigtigt svært at modtage offentlige ydelser. I denne forbindelse er det dog vigtigt at huske at skifte bank, hvis man oplever, at banken har en dårlig økonomi, så man ikke mister alle sine penge, for så er man jo lige vidt.

 

Det kan være en fordel at skifte bank til en af de store banker, så man undgår et bankkrak. Det er ofte disse banker, som har de bedste overlevelsesmuligheder i branchen, fordi de som regel har rigtig mange kunder, og hvis alle disse kunder har en opsparing, som trækker renter til sig, kan det være en rigtig stor fordel for banken.

 

Føler du dig truet på arbejdsmarkedet, og frygter du en fyring, så kan det være en stor fordel at have en sikkerhedsmæssig backup i form af en opsparing. Du skal bare huske at skifte bank, hvis den er økonomisk truet.