Quicklån – penge til akutte behov

Vi kender allesammen det, at uforudsete regninger dukker op, når vi mindst venter det. Det kan eksempelvis være en fartbøde eller en uventet tandlægeregning. Udgifter som disse, der uventet dukker op, kan for mange være svært at betale. Det kan være ekstra svært sidst på måneden, når kontoen daler længere og længere mod minus, eller i en måned, hvor lønnen går til den store fødselsdagsfest, der skal afholdes. Uanset hvilke faktor der afgører, hvor svært det kan være at betale de nødvendige regninger, skal pengene betales, så du undgår rykkergebyrer.

For mange kan et Quicklån (kaldes også kviklån) være en stor hjælp, og der kan i visse tilfælde være fordele ved at optage et Quicklån. Flere og flere låneudbydere på internettet dukker op, og det kan derfor være en jungle at finde rundt i. Du bør uanset hvad tænke dig godt om, inden du ansøger om et Quicklån.

Fordele ved et Quicklån

Når du oplever, at akutte behov for ekstra penge opstår, kan der være flere fordele ved et Quicklån.

 1. Let og hurtigt

Du kan let ansøge om et Quicklån online, enten via din computer, smartphone eller tablet. Mange låneudbydere, som eksempelvis Zaplo.dk, reklamerer med, at du i løbet af 10 sekunder vil få svar på, om du er godkendt til lånet eller ej. Bliver du godkendt, vil pengene blive indsat på din konto i løbet af 1-2 dage. Din regning kan derfor blive betalt kort tid efter, du har modtaget den.

 1. Frihed for dig

Der er en frihed i at optage et Quicklån, da du selv kan bestemme det præcise beløb, du ønsker at låne, samt hvor lang tilbagebetalingsperioden skal være. Med et kviklån kan du låne et mindre beløb, som du kan betale tilbage over en kortere periode. Disse kortfristede lån kan være en fordel, da du har mulighed for relativt hurtigt at få dem afsluttet.

Det skal du overveje inden et Quicklån

Før du ansøger om et Quicklån er der visse faktorer, du bør overveje, for ikke at du bliver sat i en økonomisk dårlig situation. Du bør først og fremmest overveje følgende:

 1. Lånebeløbet samt tilbagebetalingsperioden

Du bør overveje hvor mange penge du har brug for at låne, samt hvor stort et beløb du kan tilbagebetale pr. måned. Hermed kan du bedre bedømme, hvorvidt det pågældende lån kan betale sig for dig. Det gør det derudover lettere at beregne over hvor lang tid, du skal afdrage på dit lån. De fleste låneudbydere på internettet har indsat en låneberegner på deres side, som gør det langt mere overskueligt for dig at finde frem til, hvilket lån der bedst passer til dig.

 1. Læs grundigt

Det er relevant at se på følgende, før du optager et Quicklån. Du bør se på, hvad de samlede kreditomkostninger er ved låntagningen, så du herved kan beregne, hvor meget det vil koste at optage det pågældende lån. Derudover bør du læse betingelserne bag lånet grundigt igennem, så du ikke ender med at skulle betale flere penge, end du har afsat.

Det vigtigste er, at du optager det Quicklån, som passer bedst til dig. Således undgår du at optage et lån, som er umuligt at tilbagebetale, og som blot vil sætte dig i en økonomisk dårlig situation, som kan være yderst svær at komme ud af igen.

Hvem kan optage et Quicklån?

De fleste låneudbydere har specifikke krav til dig som låntager. Aldersgrænsen afhænger af hvilken låneudbyder, du optager dit lån hos. Du skal som udgangspunkt være fyldt 18 år, men flere begynder at stille krav til, at du er fyldt minimum 20 år.

Følgende krav stilles, for at du kan blive godkendt til at optage et kviklån:

 • Du må IKKE være registreret i Debitor registeret
 • Du må IKKE være registreret i RKI

Ydermere stilles der i de fleste tilfælde krav til, at du har følgende:

 • En dansk folkeregistrering
 • En dansk bankkonto
 • Et dansk telefonnummer
 • Et gyldigt NemID
 • En aktiv e-mailadresse