Realiser dig selv med et lån på nettet

Behovspyramiden som vi kender den, blev i sin tid udviklet af den russisk-amerikanske psykolog Abraham Maslow. Den indeholder i alt fem forskellige niveauer af behov. Nederst i pyramiden har vi de fysiske behov, som selvfølgelig er alt lige fra behovet for mad og drikke til søvntrangen. Længere oppe fremgår tryghedsbehovet, som det næste trin i pyramiden. Mennesket søger at holde familien sikker, og et hjem der er aflåst for uvedkommende. Næste behov er de sociale. Her fremgår vores behov for sociale relationer såsom kærlighed og venskaber, samt intime forhold. Anden-øverste trin er egobehovet. Vi søger anerkendelse og opmærksomhed fra omverdenen igennem de handlinger vi foretager os.

Selvrealisering

I toppen, når alle de andre behov er tilfredsstillet, forekommer behovet for selvrealisering. Det er det behov der konstant er til stede blandt mennesker i den veludviklede verden. Vi ikke lider nød ift. mangel på mad eller drikke – et privilegie som mange andre i verden ikke har. Afledt af det at være menneske, søger vi at realisere os selv igennem de handlinger eller beslutninger vi foretager os Her enten ved at bruge penge på enten fra opsparingen, eller ved at tage lån for at finansiere udgifterne. Et lån kan eksempelvis gå til en rejse sydpå, hvor man bl.a. tager del i en anden kultur og nyder livet, samtidig med at man måske får lært noget af et nyt sprog. Lånet kan også bruges til at tage på kurser, eksempelvis hvis man gerne vil blive en faldskærmsudspringer, som kræver mange timers træning hos en professionel, der samlet vil koste en del penge.

Det komplekse menneske

Men hvorfra udspringer vores behov for at realisere os selv i forhold til de handlinger vi foretager os, og beslutninger vi vælger at træffe? Meget af det kan have noget at gøre med det faktum at mennesket har den mest komplekse hjerne i dyreriget. Vi er i stand til at tænke abstrakt, og den dybe intelligens gør os i stand til at reflektere over tilstedeværelsen og stræbe efter mere. Mens de tre nederste niveauer bliver set som mangelbehov, der på den ene eller anden måde kan blive fuldt tilfredsstillet og derved nå et mæthedspunkt, så er det ikke på samme måde med det selvrealiserende behov. Det er et såkaldt vækstbehov, som aldrig helt kan mættes. Vi vil altid stræbe efter mere i søgen efter selv’et, og hvem vi i virkeligheden er. Udvikle os selv og realisere det potentiale vi som mennesker er blevet udstyret med igennem vores hjerner. Det selvrealiserende behov når aldrig et punkt hvor det er ”mættet”. Derfor vil det altid være relevant at finde finansiering til at kunne opnå højere udviklingsniveauer for en selv. Det er i den grundlæggende forstand hvad der gør os menneskelige.

Lån og internettets muligheder

Er der noget som du altid har drømt om at springe ud i, men ikke har haft kapitalen til at realisere? En mulig løsning er at du tager et lån på nettet. Såfremt det er økonomisk forsvarligt og i overensstemmelse med din privatøkonomi, er det muligt at tage et lån uden om banken, ved at benytte de online låneudbydere. Låneprocessen foregår ganske simpelt over nettet, uden hverken papirarbejde eller snakken med diverse rådgivere. Det vigtigste er dog at man er påpasselig med ikke at træffe uforsvarlige økonomiske beslutninger. Det skal være på et velovervejet grundlag at man ansøger om et lån. Nettet byder en nem mulighed for at finde et lån, hvor du også kan sammenligne blandt alle løsningerne. En eksempel på disse sider er Nordic Banker. Nogle lån er dyre end andre, og derfor hjælper låne sammenligningsplatforme dig med at finde den bedste løsning. Du kan bla. undersøge hvilke muligheder der er for renteniveau, løbetid, og størrelsen på selve beløbet.