Rod i økonomien? Sådan kommer du videre.

Du kender det garanteret. Måneden nærmer sig sin afslutning, og din konto er gået i minus. Flere og flere danskere kæmper med en presset økonomi, og har svært ved at finde overskud i hverdagen. Rod i økonomien kan virke uoverskueligt, og være med til at stresse en unødvendigt.

Hos Pengeekspressen.dk har man lavet en simpel guide, til dig som ønsker en sundere økonomi. Det er 8 simple trin, som du kan bruge for at få overskuddet tilbage i din privatøkonomi. Helt grundlæggende skal du huske på 2 ting, for at få en bedre økonomi. Du skal bruge mindre end du tjener, og du skal spare op. Det lyder simpelt, men kan for mange være svært at håndtere i praksis. En god start er at sætte sig ned og lave et budget. Det kan lyde kedeligt, og langsommeligt, men uden et budget, kan du ikke få et ordentligt overblik over din økonomi.

Så snart du har lagt dit budget, er det på tide at forholde sig til tallene. Hvor kan der spares, og hvad kan der skrues ned for? Du har garanteret et, eller flere, abonnementer eller medlemskaber, som du ikke får brugt nok. Få dem afmeldt! Det er penge lige ud af vinduet, og selvom de måske kun er på få hundrede kroner om måneden, så er det værd at tage med.

Derefter kommer den måske sværeste del – at forholde sig til sit forbrug. Du er nødt til at finde ud af hvad du reelt set bruger dine penge på, og herefter vurdere hvor der kan spares. Er du typen som altid lige får smidt noget ekstra i indkøbskurven, så begynd at lave en indkøbs seddel. Du vil blive overrasket over hvor mange penge, vi hver især bruger på impuls køb som chokolade, sodavand og slik, i løbet af et helt ord. Udover den økonomiske gevinst, er der også en sundhedsmæssig fordel, da du samtidig får skruet ned for dit sukker indtag.

Nu er du lidt bedre rustet til at spare penge, og nu skal der spares op. Opret en opsparingskonto i din bank (det er gratis) og lav en fast overførsel, som flytter penge fra din lønkonto til opsparingen, hver gang du får løn. Start med et lille beløb, og hæv det efterhånden som du får mere luft i budgettet. Pludseligt vil du indse at du faktisk ikke mangler pengene som går til din opsparing hver måned, og til sidst vil du have en sund opsparing, enten til fornøjelser, eller til uforudsete udgifter. Ønsker du hjælp til at få en sundere økonomi, kan du læse flere gode råd til en sundere økonomi på pengeekspressen.dk