Sådan betaler du mindst muligt for dit lån

Betal alle din lånegebyrer og betalinger med det samme

Nogen långivere tillader dig at tilføje disse gebyrer og betalinger til selve lånet i stedet for at skulle betale kontant med det samme. Selvom dette kan virke som en god idé, prøv at undgå at gøre det. Overvej det følgende eksempel: Låntager A låner 300.000 kr. over 30 år med en rente på 6,5 %. Hendes forskudsbetalinger er 1.000 kr. men hun har nok kontanter til at betale dette. Hendes totale tilbagebetaling over de 30 år vil være 682,632 kr. Låntager B tager det samme lån men har ikke råd til at betale forskudsbetalingerne, så han låner 301.000 kr. til samme rente. Hans totale tilbagebetaling over de 30 år vil være 684,907 kr. 2.000 kr. ekstra lyder måske ikke som meget, men du ville alligevel kunne købe en del hvis du havde dem i lommen.

Betal dit første afdrag før den forfalder

Ved de fleste nye lån vil det første afdrag først komme en måned efter forliget. Hvis du kan klare det (og du må gøre det for långiveren) så betal det første afdrag på forfaldsdatoen (når du indgår aftalen). Hvis du gør det vil du være et skridt foran långiveren lige fra starten af dit lån. Hvert lille skridt tæller.

Undersøg markedet grundigt og vær sikker på at din långiver ved det

Et af de mest effektive værktøjer du skal bruge når du søger efter det bedste lån er information. Vær sikker på at du har tjekket en masse långivere (og søgt på internettet) inden du begynder at tale med din foretrukne långiver omkring a få et nyt lån eller få refinansieret dit eksisterende. Sørg for at du ved hvilke renter og egenskaber som hver af din långivers konkurrenter. Vær forberedt på at fortæl din långiver hvad du leder efter og vær ikke bange for at spørg efter ekstra ting. Hvis de ønsker din forretning og de ved hvad du taler om, vil de formodentlig være klar til at arbejde lidt ekstra for at få din forretning. Vær ikke bange for at gå din vej, hvis du ikke føler du får den bedste løsning.

Sørg for at dit lån er mobilt

Hvis der er chance for at du vil flytte til et andet hus i løbet af din låneperiode (og det er der vel en ret stor chance for) vær sikker på at din långiver tillader dig at overflytte dit lån til en anden ejendom og at det ikke vil koste dig det store for det. Vær forsigtig hvis du sælger og køber et nyt hus, du kan risikere at miste tusinde af kroner mellem dit eksisterende lån og etableringsomkostningerne på dit nye lån.

Hvis du kunne tænke dig at læse mere om lån, og måske specielt omkring hurtige lån, kan du besøge Hurtiglaansguiden.dk, som kan give dig et overskueligt overblik over de danske låneudbydere.