Sådan får du banken til at låne dig penge

Når man er i en trængt økonomisk situation, så er det ofte en nærliggende idé, at gå en tur i banken for at søger om et lån. Her kan man være sikker på, at man får en ordentlig behandling og ikke bliver narret, som mange frygter hos de private långivere, der findes på internettet. De årlige omkostninger vil typisk være under 10 procent og man har selv en medbestemmelse over løbetiden. Dette gør, at man som låner har gode muligheder for, at skræddersy det lån som man vil have, indenfor rimelighedens grænser.

Dog er der en stigende tendens til, at bankerne smækker kassen i og ikke vil låne penge ud. Selvom den store finanskrise for længst er forbi og ikke længere truer i skyggerne, så er bankerne meget forsigtige. Det betyder at kravene til folk, der vil låne penge er blevet skærpet betydeligt. Men der er ting, man kan gøre for at mindske risikoen for et nej, når man går i banken.

Hav styr på dit budget

Den vigtigste faktor når det kommer til at låne penge i banken, er at du har styr på din økonomi derhjemme. Intet vægter højre for din bankrådgiver, når der skal tages stilling. Sørg for at der er orden på tingene og at dit husholdningsbudget er grundigt dokumenteret. Noter alle indtægter, udgifter og gældsposter, således at banken kan få et hurtigt overblik og se hvorvidt din økonomi kan klare den belastning, som et lån lægger på det.

Det er også en god idé, hvis du selv fremlægger nogle ideer omkring afvikling og betaling af det lån du ansøger om. Vis i dit budget, hvorfra pengene skal komme og dokumenter, at du kan overholde det. Dette vil vise banken, at du har styr på tingene og er en person, der ikke bare låner pengene fordi du absolut vil have den nye iPhone. At man er ansvarlig betyder utroligt meget.

Stil sikkerhed for lånet

Når banken skal låne dig penge, så vil de altid foretage en måling, der kan give dem en ide om risikoen. Dette er for, at banken kan være sikker på, at de får deres penge tilbage igen. Risikomålingen laves ud fra en vurdering af din kreditværdighed, dit engagement i banken og hvad du ejer. Dårlige betalere, inkassosager og den slags er skyld i at bankerne er blevet nervøse. Det siger sig selv, at banken gerne vil have så mange som muligt tilbage af deres penge, uden at skulle døje med at trække hver eneste krone ud af dig.

Derfor kan du risikere, at de beder dig om at stille en sikkerhed for lånet, som du prøver at optage. Dette kan for eksempel være ved, at du giver pant i din bolig. Det kræver naturligvis at du ejer din egen bolig. Ellers kan banken gøre udlæg i din private ejendom, såsom bil, værdigenstande mm. Men dette er kun hvis du ikke overholder vilkårene. Føler du, at du ikke vil kunne overholde de vilkår som banken kræver, så bør du nok ikke optage et lån, det det blot vil føre til yderligere problemer.