Sådan finder du de billige kviklån

Let, hurtigt og enkelt – Det kan være de ord, man hører når udbyderne reklamerer for deres kviklån til forbrugerne. Selvom disse ord er forbundet med kviklån, så er der en række andre faktorer man bør være opmærksom på da kviklån – som alle andre lån – koster penge.

Den helt store forskel på kviklån ift. andre kviklånstyper er bl.a. at pengene straks overføres til ens konto. Der er dog oftest også højere ÅOP’er og dyrere renter forbundet med et kviklån fremfor et klassisk forbrugslån i banken. Dog er der i dag enkelte produkter, som er konkurrencedygtige på kviklånsmarkedet.

Før du låner

Overvej dine lånmuligheder inden du underskriver og godkender et eventuelt lånetilbud. Der findes forskellige lånemuligheder med en væsentlig lavere rente såsom et SU-lån. Det kræver dog at du er aktivt under uddannelse og modtager SU før at du kan få et SU-lån.

Et andet alternativ er også et klassisk banklån, hvor du ville kunne spare penge på renten fremfor et kviklån. Det er dog ofte sådan at det er sværere at blive godkendt til et forbrugslån i banken end det er, at blive godkendt til et kviklån. Hvis du alligevel ender ud med, at kviklån er den rigtige mulighed for dig i netop din økonomiske situation, kan det altid betale sig at sammenligne priser for kviklån og sikre sig, at du får det billigste kviklån som muligt.

Tænk over det før du låner

Undgå at tage en for hurtig beslutning omkring, hvad du bør vælge i din situation. Det kan være en god idé at gennemgå sin økonomi og få overblik over sit budget, inden man går videre med et lån.

På den måde ser man måske nogle muligheder for at optimere sin økonomi og skabe luft i økonomien, så et kviklån måske ikke er nødvendigt.

Men man bør aldrig være forhastet i beslutningen omkring at optage et kviklån. Hvis man blot tager det første og det bedste kviklån, kan man risikere at komme til at vælge et af de dyreste lån på markedet og det kan koste dyrt. Derfor er det til enhver tid en god idé at sammenligne priser på kviklån så man er sikker på, at man kan finde det billigste kviklån.