Sådan fjerner du svedplamager på hvide t-shirts

Det er sommer, og hvid er altid sommerens farve. Den giver din glød yderligere opmærksomhed, og så er hvid klædeligt, friskt og sommerligt. Men, men, men…. Om sommeren er det altid varmt, så hvordan undgår man de berygtede svedplamager under armene? Dette spørgsmål giver vi, fra Dansk Renseri Forening et bud på. Det kan være ganske svært, da disse pletter ikke altid går af i vask. I stedet for at gå på et godt renseri, kan du i hvert fald forsøge at fjerne pletterne selv.

Svedpletter får desuden tøjet (hvad enten det er skjorter, shorts eller t-shirts) til at se noget så grimt ud, men faktisk er det svært at fjerne disse pletter. Dels, fordi der er tale om en kemisk blanding og dels fordi det sætter sig dybt i materialet. Prøv vores tip neden for og se så, hvordan dit hvide tøj næsten vil se helt nyt ud igen.

Hvad kommer svedplamagerne af?

Svedplamagerne er ofte en blanding af naturligt sved fra armhulerne og så kemiske forbindelser i en deodorant. Typisk er det svedet der affarver og deodoranten der gør, at plamagen er så svær at få af. Du har sikkert også oplevet at benytte parfume og eller parabenfri deodorant – men dette gør ikke, at plamagerne ikke opstår. Naturligvis er der forskel på personer, og det er meget typisk at det opstår på tøj, der sidder tæt under armene da dette gør at sveden hurtigere opstår. Er skaden sket? Forsøg da denne blanding:

Prøv en naturlig blegning med natron, salt og husholdningseddike

  • 250 ml husholdningseddike (klar)
  • 1 spiseske salt (ca. 10 gram)
  • 210 gram natron
  • 1 spiseske brintoverilte (10 ml – kan desuden udelades)

    Bland nu alle delene sammen og gør ind til både salt og natron er opløst i blandingen. Lig dit tøj ned i blandingen (blandingen kan skalereres op). Vær dog her opmærksom på, at denne blanding er blegende, hvorfor det er en dårlig idé kun at tage blandingen på en del af tøjet – da du så blot vil få yderligere pletter.

Kan pletterne eller pletten ikke komme af?

Virkede husmodertricket ikke? Kontakt da Dansk Renseri Forening, vi har lokale centrer i hele Danmark, og vi vil gøre vores bedste for, at du opnår et tilfredsstillende resultat når du indleverer et stykke tøj til os. Vi har mange års erfaring på alle vores lokationer, hvorfor du altid får god service og et pragtfuldt resultat.