Skift bank: Hvorfor kan det betale sig at skifte bank?

Skift bank – lyder det som en god idé eller tænker du derimod i stedet, at du er tilfreds i din nuværende bank? Mange har den samme bank i en livstid uden overhovedet at overveje et bankskifte. Men for rigtig mange betyder det, at de mister en masse penge hvert år. Selvom ikke alle er klar over det, kan der nemlig være mange penge at hente ved at vælge den helt rette bank, der passer til netop ens behov.

Bankerne har nemlig ikke samme priser – og samtidigt kan en bank godt være den billigste på eksempelvis andelsboliglån, hvor en anden bank er billigere på netop det område et par måneder efter.

Dertil er det også vigtigt at have in mente, at nogle banker har præferencer for, hvilke type af kunder, de helst vil have ind. Det kan også have betydning for, hvilken værdi de synes du har og dermed hvilken rente, du bliver tilbudt.

Alt i alt betyder det, at det ikke er nok kun at forhøre sig hos en enkelt bank, hvis man ønsker at opnå det bedste tilbud. Samtidigt betyder det også, at er man allerede knyttet til en bank, bør man også høre andre banker, hvad de har at tilbyde. Rigtig mange oplever, at de kan spare penge på at skifte bank.

 

Skift bank og spar penge

Skift bank og spar penge – det lyder simpelt, men det er det også. Det kan være, at du er tilfreds med din nuværende bank og derfor ikke tænker over, at du betaler for meget i forhold til, hvad andre banker er villige til at tilbyde for, at du har dit bankengagement hos dem. Uanset om du er tilfreds eller ej i din nuværende bank, er det chancen værd at tage og tjekke andre bankers priser – det er gratis og uforpligtende, og kan kun overraske positivt med en god besparelse.

Men hvordan får du undersøgt bankmarkedet og fundet frem til den bedste og billigste bank til dig? Nogle vælger selv at forhøre sig hos udvalgte banker. Dette kan dog være meget tidskrævende. Mybanker tilbyder i stedet en såkaldt Skift bank-tjeneste, hvor du nemt og hurtigt indtaster dine økonomiske oplysninger. Herefter vil dine oplysninger blive sendt ud til bankerne i Danmark, som kan byde på dit bankengagement. 8 ud af 10, der bruger denne tjeneste, kan opnå besparelser på at skifte bank. I snit sparer deres brugere mere end 10.000 kroner om året. Med få klik har du altså mulighed for at spare en god sjat penge årligt.

 

Hvem kan skifte bank?

Alle kan skifte bank, uanset som du har et boliglån, forbrugslån, en opsparingskonto eller blot en almindelig lønkonto. Alder er derudover heller ikke en hindring. Nogle tror, at det er svært at skifte bank, hvis man har gæld – men det er det ikke, tværtimod. Man skal huske på, at bankerne især tjener penge på dem, der har gæld i form af lån, og derfor ser bankerne ikke ned på dette.

 

Hvilken bank skal man så vælge?

Der findes et stort udvalg af banker i Danmark, så hvilken bank er det, man lige skal vælge? Og hvilke parametre skal du tage udgangspunkt i? Er det udelukkende prisen, du skal have fokus på, eller er det deres netbank eller personlige rådgivning, der betyder mest? Mybanker har lavet en bankundersøgelse for at se, hvilken bank danskerne er mest tilfreds med – og hvilke banker, der ligger i bunden af listen. Bliv klogere på den bedste bank 2018 og bliv inspireret til, hvilken bank du måske ønsker at skifte til.