Vælg den rigtige kontorstol!

Vi bruger efterhånden længere og længere tid foran computeren. Dette betyder også vi sidder mange timer om dagen i en kontorstol.
Med en gennemsnitlig arbejdsuge på 40 timer, vil den gennemsnitlige person sidde i sin kontorstol over 1900 timer om året. Gang det med antal år på arbejdsmarkedet, og du vil blive overrasket over hvor meget tid vi tilbringer i kontorstolen.

Alligevel vælger mange at prioritere skrivebordet over kontorstolen – dette er en helt forkert prioritering, da skrivebordet slet ikke er en ligeså vigtig bestanddel i vores generelle helbred.

En god og veltilpasset kontorstol er vejen til et liv uden smerter i ryg, nakke og skuldre!

KontorZonen har et bredt udvalg af kontorstole, og har med garanti også en stol der lever op til dine behov.

Træt af din slidte kontorstol?
Gå på opdagelse efter kontorstole her!

Husk støtte til lænden

Når du leder efter din næste kontorstol, er det allervigtigste at du finder en der støtter din lænd. Har du ikke ordenlig støtte til din lænd, vil du falde sammen, og begynde at hænge ind over skrivebordet.

En stol med god støtte til lænden forebygger smerter, som kan brede sig til ryg og nakke.

Indstillingsmuligheder

På næsten alle kontorstole er det muligt at justere højde, men det er langt fra nok!

Vigtige funktioner der bør være justerbare omfatter: Lændestøtte, armstøttens bredde og højde, ryglænets højde og sædets vinkel.

Du bør lede efter kontorstole med minimum 5 justeringsmuligheder – de bedste på markedet har op imod 14 indstillinger der kan justeres efter behov.

Husk at vælge en stol der kan justeres uden brug af værktøj. Køber du en kontorstol der kun kan justeres med værktøj vil du nedprioritere justeringen, og i værste tilfælde aldrig få det gjort.

De rigtige hjul

Næsten alle kontorstole er udstyret med hjul. Problemet er bare at der i mange kontorlandskaber er lagt gulvtæppe.

Langt fra de fleste stole manøvrere tilfredsstillende på et gulvtæppe. Vælg derfor en stol med hjul til dit behov.

Den gode kontorstol ligger op til bevægelse

Selvom at kontorstolens primære funktion er at give dig en behagelig arbejdsdag, mens du sidder stiller, ligger den gode kontorstol op til bevægelse.

Bevægelse er med til at pumpe blodet rundt i kroppen og give hjernen mere ilt. Så find en kontorstol der giver dig den nødvendige støtte når du bevæger dig. Sidder du ved et stort skrivebord, vil du opleve, at du mange gange i løbet af en dag rækker ud efter papirer eller lign.

Ligeledes er kontorstolens bevægelse vigtig, hvis du sidder i et åbent kontorlandskab, så du let har mulighed for at “rulle” hen til kollegaen.

Arbejdsmiljøets betydning

Studier viser at komfortable medarbejder er mere produktive og bidrager mere til et positivt arbejdsmiljø, end ukomfortable medarbejdere.

Desuden reducerer den komfortable kontorstol antallet af pauser du bliver nødt til at tage i løbet af dagen, fordi det er en pause i sig selv at sidde i stolen.
Så undervurdér ikke betydningen af den rigtige kontorstol!