Børn som medpassagerer

Der er flere måder at have et barn med på sin cykel på, men af de meste kendte og brugte, er at have sit barn siddende i en cykelstol eller på et barnesæde.

 

Når man skal have ny cykelstol , er der rigtig mange ting, som man skal tage højde for. Vil man ofre de sidste penge på, at købe en af de sidste modeller cykelstol, en af de cykelstole der har vundet flest test, et af de kendte mærker, eller vil man hellere spare penge og købe en billig cykelstol. Hvad er grunden egentlig til, at man bør vælge en af de dyre cykelstole?

 

Sikkerhed

Det første svar der dukker på, er helt klart sikkerhed. Der er en grund til at fx en Yepp Maxi koster mere end et ukendt mærke og grunden er udvikling. I de kendte cykelstole fra Yepp, er der lagt rigtig mange timers udvikling, for at sikre den absolut bedste cykelstol både med hensyn til komfort og med hensyn til sikkerhed for barnet.  Sædet er lavet af rigtig gode materialer, så plastikken ikke går i stykker, hvis man vælter og beslagene er lavet af en sådan kvalitet, at de ikke ruster på den første vinter.

 

Komfort

Der er desuden forsket rigtigt meget i korrekt siddestilling for børn i cykelstole og fx en Yepp Maxi sikrer, at stolen hele tiden kan indstilles, så den giver den korrekte støtte for barnet og sikrer at barnet sidder korrekt under kørslen. Hvis man gerne vil have sit barn siddende foran, så man kan holde øje med det under kørslen, så kan man købe enten en frontmonteret cykelstol eller et barnesæde. Et barnesæde kender de fleste også som et traktorsæde – den gammeldags type som mange mænd førhen havde monteret på cykelstangen. Du kan læse meget mere om forskellene på de forskellige cykelstole her.