4 af de mest eksklusive champagnemærker

Champagne er kendt i hele verden for at være en eksklusiv drikkevarer. En drikkevarer som man nyder til særlige lejligheder. Når der skal festes, og når der skal fejres. Der findes et hav af champagnemærker derude. Mange er lokale, men så er der også dem, der har fået at slå sig fast globalt og skabe et internationalt brand.

Armand de Brignac (Ace of spades)

Armand de Brignac må siges at være en af de mest eksklusive champagner på verdensplan. Med priser startende fra 2.000 kroner for 75 cl, er det de færreste, der kan være med. Noget af det, der er med til at adskille champagnen fra andre er, at der kun benyttes druer fra den første presning. Efter lagringen tilføjes der helt særlige ingredienser, som kun familien kender til. Mærket er fransk og holder til på en luksuriøs fransk vingård. Det har eksisteret i mere end 250 år. I den seneste årrække er Armand De Brignac blevet endnu mere populært, og det skyldes ikke mindst, at den verdenskendte rapper Jay Z har været med til promovere champagnen sammen med en række af sine rapper kollegaer som eksempelvis Future.

Dom Perignon

Dom Perignon er et fransk champagnemærke, der blev stiftet i det 17. århundrede af munken Pérignon. Mærket er kendt som et af de absolut førende på verdensplan og er også kendt for at have en række fantastiske årgange, der er eftertragtet blandt mange samlere. Champagnen har været med i en række store film, blandt andet i James Bond. Der bliver årligt solgt 5 millioner Dom Perignon flasker, og det er de færreste brands, der kan måle sig med dette. Tilbage i tiden besluttede Pérignon at lave verdens bedste vin under mottoet, jeg drikker stjernen.

Moët & Chandon

Moët & Chandon grundlages i 1743 af franske Claude Möet. Det er et af de absolut største mærker i hele verden, og der produceres årligt over 26 millioner flasker luksuriøs champagne. Moët har gennem de seneste år haft en heftig fremgang i Danmark, hvor der weekend efter weekend købes flasker på de danske natklubber, hvor Moët & Chandon må siges at være førende. Sortimentet er bredt, og det tæller både en klassisk Brut champagne, en Rosé, en nectar samt sommervarianten Ice.

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot er et fransk champagnehus, der blev grundlagt tilbage i 1722. Det er dermed et af de ældste huse, der stadig har sin eksistens i dag. Det er også kendt under navnet “Den Gule Enke”, da etikken på flasken er gul. Mærket er kendt for at have en helt særlig produktion og plukningsproces, hvor kun de bedste druer fra hver høst benyttes. De er meget kvalitetsbevidste omkring, hvilke druer der skal benyttes, og hvilke, der ikke skal. Veuve Clicquot fåes fra helt ned til 75 cl og helt op til 15 liter.